Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Aba

Sinonime

  • dimie
  • pănură
  • (pop.) suman
  • (reg.) saiac
  • zeghe

Definiție : Aba

Aba este un cuvânt cu multiple sensuri și semnificații în limba română.

Abá1 este o interjecție învechită folosită pentru a exprima simultan mirare și îndoială. Se poate folosi în propoziții interogative sau când vrem să atragem atenția cuiva. De exemplu: „aba, Dragomire, când pleci tu?”

Abá este o interjecție care exprimă o întrebare nuanțată de îndoială sau mirare. Uneori este folosită pur și simplu pentru a introduce o întrebare. Este o creație expresivă.

Abá1 este o interjecție învechită utilizată în propoziții interogative pentru a exprima mirarea sau pentru a atrage atenția cuiva când i se vorbește.

Abá2, abale, este un substantiv feminin care denumește o țesătură groasă de lână, de obicei albă, din care se fac haine țărănești. Poate fi numită și dimie sau pănură.

Abà este un substantiv feminin care poate avea două semnificații distincte. În primul rând, se referă la un postav de lână groasă, de obicei albă, din care se fac haine țărănești. În al doilea rând, poate desemna o haină confecționată din abă. Aba este considerată și în prezent un obiect al industriei casnice țărănești, fiind importată în trecut din Turcia. Acest termen este utilizat și pentru alte țesături obișnuite, cum ar fi dimie, șaiac sau suman.

Abá2, abale, este un substantiv feminin care se referă la o țesătură groasă de lână, de obicei albă, folosită pentru confecționarea hainelor țărănești. Poate fi sinonimă cu dimie sau pănură.

Abà este un substantiv feminin utilizat pentru a desemna o țesătură groasă de lână, de obicei albă, din care se confecționează haine țărănești. Acest termen poate fi folosit și pentru a descrie o haină făcută din aba. În trecut, abă a fost importată din Turcia și era considerată un obiect de industrie casnică țărănească.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.