Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Acoperi

Sinonime

  • înveli
  • îmbrăca
  • astupa
  • ascunde
  • masca
  • umple
  • scălda
  • parcurge

Definiție : Acoperi

Cuvântul ‘Acoperi’ este un verb tranzitiv folosit pentru a descrie mai multe acțiuni. Primul sens al cuvântului este acela de a pune ceva pe un obiect sau o persoană pentru a o ascunde sau a o proteja. De exemplu, „a acoperi o casă cu trestie” înseamnă „a acoperi o casă cu stuf” și „a acoperi cu o mână fața” înseamnă „a-ți acoperi fața cu mâna”. Acest sens poate fi și figurativ, cum ar fi în expresia „a se acoperi de glorie” care înseamnă „a se acoperi de slavă”.

Al doilea sens al cuvântului este acela de a pune ceva pe un obiect deschis pentru a-l închide sau a-l acoperi. De exemplu, „a acoperi oala ca să fiarbă în abur” înseamnă „a-ți acoperi cratița pentru a o fierbe în abur”. Acest sens poate fi de asemenea folosit pentru a descrie acțiunea de a pune un acoperiș pe o clădire, cum ar fi în expresia „a acoperit casa cu șindilă” care înseamnă „a-ți acoperi casa cu foițe de tablă”.

Al treilea sens al cuvântului este acela de a proteja sau a apăra. De exemplu, „a acoperi retragerea trupelor” înseamnă „a proteja retragerea trupelor”. Acest sens este folosit în principal într-un context militar.

Al patrulea sens al cuvântului este acela de a ascunde sau a ascunde ceva. De exemplu, „a acoperi o greșeală” înseamnă „a ascunde o greșeală”. Acest sens poate fi de asemenea folosit într-un sens figurat, cum ar fi în expresia „a acoperi planurile” care înseamnă „a ascunde planurile”.

Al cincilea sens al cuvântului este acela de a acoperi sau a masca un sunet sau o melodie. De exemplu, „a acoperi sunetul pianului” înseamnă „a acoperi sunetul pianului”. Acest sens implică ideea de a sufoca sau de a face inaudibil.

Al șaselea sens al cuvântului este acela de a se potrivi perfect sau de a satisface o nevoie. De exemplu, „a acoperi cheltuielile” înseamnă „a face față cheltuielilor”. Acest sens este adesea utilizat într-un context financiar sau economic.

În cele din urmă, al șaptelea sens al cuvântului este utilizat în domeniul sportiv pentru a descrie acțiunea de a parcurge o distanță. De exemplu, „a acoperi terenul” înseamnă „a fi prezent în mod constant pe terenul de joc”.

Trebuie menționat că cuvântul ‘Acoperi’ poate fi de asemenea utilizat în expresii idiomatice și în contexte specifice, conferindu-i astfel semnificații suplimentare.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.