Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Acriflavină

Sinonime

  • ACRIFLAVÍNĂ
  • tripaflavină

Definiție : Acriflavină

Acriflavina este un compus chimic cu multiple utilizări și proprietăți. În primul rând, acriflavina este un colorant cu proprietăți antiseptice și antibacteriene. Este utilizată în industria farmaceutică și în diverse produse de igienă și dezinfecție pentru a preveni și combate dezvoltarea bacteriilor și a infecțiilor. De asemenea, acriflavina este folosită în tratamentul rănilor și infecțiilor cutanate.

Acriflavina este de asemenea folosită în aplicații medicale și veterinară ca un agent antifungal, ceea ce înseamnă că ajută la combaterea și prevenirea dezvoltării ciupercilor și infecțiilor fungice. Este utilizată în tratarea infecțiilor fungice ale pielii și unghiilor, precum și în tratamentul problemelor fungice la animale.

Un alt uz al acriflavinei este în tratarea și prevenirea infecțiilor bacteriene ale peștilor de acvariu. Deoarece acriflavina este un bun agent antiseptic și antibacterian, este utilizată în tratarea bolilor și infecțiilor care pot apărea în mediul acvatic al peștilor de acvariu. Ajută la menținerea sănătății și bunăstării peștilor și previne răspândirea bolilor în acvariile comunitare.

De asemenea, acriflavina este utilizată în industria textilă în procesul de vopsire și colorare a materialelor. Fiind un colorant eficient, este folosit pentru a obține nuanțe vii și intense în produsele textile. De asemenea, acriflavina este un colorant fotoluminiscent, ceea ce înseamnă că poate emite lumina atunci când este expusă la anumite radiații, oferind astfel un efect vizual impresionant în industria textilă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.