Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Acupresură

Sinonime

  • presupunctură

Definiție : Acupresură

Acupresură este o metodă terapeutică utilizată în medicină, care constă în aplicarea unei presiuni sau masaje la nivelul anumitor puncte cu activitate biologică. Această tehnică, cunoscută și sub numele de presopunctură, are ca scop stimularea anumitor zone ale corpului pentru a induce un efect terapeutic. Aceste puncte de presiune sunt considerate a fi puncte cu activitate biologică deosebită.

Termenul „acupresură” provine din limbajul german, de la cuvântul „Akupresur”. Acesta descrie faptul că presiunea este aplicată asupra punctelor energetice, similare cu cele utilizate în acupunctură. Prin presarea sau masarea acestor puncte, se urmărește restabilirea echilibrului energetic și a bunei funcționări a organismului.

Acupresura poate fi și o metodă de tratament aplicată în cadrul medicinii alternative și se bazează pe presarea sau masarea anumitor puncte de pe suprafața pielii. Aceste puncte au o activitate biologică deosebită și acționează asupra sistemului nervos și circulator. Prin presarea corectă a acestor puncte, se pot obține beneficii pentru sănătatea și bunăstarea pacientului.

Pentru a sintetiza, acupresura este o metodă terapeutică ce implică presiunea sau masajul unor puncte cu activitate biologică deosebită de pe suprafața pielii. Aceasta poate fi utilizată în medicina tradițională sau alternativă și are ca scop restabilirea echilibrului și stimularea unor reacții benefice în organism.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.