Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Adă

Sinonime

  • duce
  • îndoi
  • cauza
  • pricinui
  • produce
  • provoca
  • crea
  • realiza
  • semăna

Definiție : Adă

ÁDĂ este un element lingvistic ce se folosește pentru a indica rezultatul unei acțiuni. Cuvântul provine din limba franceză „ade” și are diverse utilizări și semnificații în limba română. Prima utilizare a termenului se referă la limbajul de programare „Ada”, care este un limbaj de programare de nivel înalt, orientat către aplicații variate, mai ales în domeniile aero-spațiale, militare și de inteligență artificială. Termenul a fost creat în onoarea lui Ada Lovelace, considerată prima persoană care a descris un limbaj de programare cu caracter general.

În al doilea sens, verbul „aduce” este utilizat pentru a exprima acțiunea de a lua cu sine un obiect și a-l duce undeva sau a-l preda cuiva. De asemenea, poate însemna a produce sau a da randament. De exemplu, poate fi folosit pentru a exprima faptul că o muncă sau un efort susținut duce la obținerea unor rezultate. De asemenea, poate însemna a crea sau a pricinui ceva, aducând beneficii sau pagube. În plus, verbul poate fi folosit pentru a exprima asemănarea sau similitudinea dintre două persoane sau lucruri. Există și utilizări figurate ale acestui cuvânt, cum ar fi a aduce laude sau a aduce aminte de ceva. În general, acest verb este folosit pentru a indica acțiunea de a duce ceva pe o anume direcție sau de a produce anumite rezultate.

Un alt sens al verbului „aduce” se referă la acțiunea de a-și aminti ceva, de a-și reaminti anumite informații sau evenimente din trecut. De asemenea, acest verb poate fi utilizat cu sensul de a face pe cineva să-și dea seama de o anumită situație sau de a-l aduce la realitate. Sunt și expresii specifice în care acest verb este folosit, cum ar fi „a aduce la sapă de lemn”, care înseamnă a ruinat sau a distruge financiar pe cineva.

În concluzie, cuvântul „adă” are multiple semnificații în limba română.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.