Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Aderare

Sinonime

  • adeziune
  • intrare
  • înscriere

Definiție : Aderare

ADERÁRE este un substantiv feminin care se referă la acțiunea de a adera, de a se alătura sau de a se prinde de ceva. Aderarea poate fi înțeleasă în mai multe sensuri distincte.

În primul rând, aderarea poate fi o acțiune de a se uni cu părerea cuiva sau de a se alătura unui partid, unei mișcări sau unei ideologii prin cunoașterea și împărtășirea principiilor respective. De exemplu, oamenii iubitori de pace pot adera la ideea de a intensifica lupta pentru pace.

În al doilea rând, aderarea poate însemna acțiunea de a fi lipit sau de a se lipi de ceva. De exemplu, epiderma aderă la păr. Acest sens este utilizat într-un context fizic sau material, când două obiecte se lipesc sau se prind unul de celălalt.

În plus, aderarea poate indica acțiunea de a deveni adeptul unui partid, al unei mișcări sau al unei ideologii, prin cunoașterea și împărtășirea principiilor acestora. De exemplu, Eliad a aderat la redacțiunea lui Nicu Bălcescu și a venit acasă la mine, unde a scris cu mâna lui acea proclamație.

Pe lângă aceste sensuri, aderarea poate însemna și acțiunea unui stat de a se alătura unui tratat sau de a deveni parte a acestuia. Acest sens este folosit în contextul relațiilor internaționale, când un stat se alătură unui tratat sau unei organizații internaționale prin semnarea unui acord.

În general, aderarea este o acțiune sau o stare de a se alătura, de a se uni sau de a se lipi la ceva sau la cineva, fie în sens fizic, fie în sens abstract, politic sau ideologic.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.