Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Adjudeca

Sinonime

  • a harecilui
  • a adjudeca cuiva un bun, la o licitație

Definiție : Adjudeca

Cuvântul „Adjudeca” este un verb tranzitiv folosit în limba română pentru a desemna mai multe semnificații.

Acesta este acțiunea de a atribui o proprietate sau un bun în funcție de un judecată. Acesta constă în acordarea respectivei proprietăți persoanei care oferă cea mai mare sumă într-o competiție. De asemenea, poate însemna și „a conferi”. Este important de remarcat că utilizarea termenului „adjudeca” este preferabilă față de „adjudec” și de a evita orice confuzie cu „revindec” în raport cu „vindec”. (Vezi și „atîrdisesc”).

Verbul „adjudeca” este utilizat pentru a atribui un bun scos la licitație persoanei care oferă cea mai mare preț. Se bazează pe principiul de judecată, așa cum sunt verbele franceze „adjuger” sau latine „adjudicare”. De asemenea, se pot găsi derivate ale acestui verb precum „adjudecar” (persoană căreia i se atribuie un bun) și „adjudecație” (acțiunea de adjudecare).

„Adjudeca” este folosit tranzitiv pentru a da sau a atribui (un bun, un loc de muncă, etc.) persoanei care oferă cel mai mult într-o licitație sau competiție. De asemenea, poate fi utilizat reflexiv (rar) pentru a se atribui sau a se apropia de ceva.

În termeni juridici, „adjudeca” înseamnă a atribui un bun persoanei care oferă cel mai mult într-o licitație publică. Poate fi, de asemenea, utilizat reflexiv pentru a se atribui sau a lua ceva.

Termenul „adjudeca” este de asemenea utilizat pentru a atribui (printr-o hotărâre judecătorească) un bun persoanei care oferă cel mai mult într-o licitație. Aceasta provine din latină „adjudicare”.

În cele din urmă, „adjudeca” poate fi utilizat pentru a lua o hotărâre judecătorească prin care se recunoaște că o anumită persoană are drepturi asupra unui lucru în temeiul legii. De asemenea, poate însemna a da celui care oferă cel mai mult sau, în sens figurat, a decerna o recompensă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.