Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Afectare

Sinonime

  • artificialitate
  • căutare
  • emfază
  • grandilocvență
  • manierism
  • patos
  • prețiozitate
  • retorism
  • izmeneală (pop. și fam.)
  • scălâmbăială

Definiție : Afectare

AFECTARE este substantivul feminin care descrie faptul de a afecta sau de a simula o stare sau un comportament. Poate fi folosit pentru a exprima lipsa de naturalețe în vorbire sau în purtare, ceea ce se numește afectație. De asemenea, termenul poate avea o destinațiune particulară, precum afectarea unei sume de bani pentru un anumit scop.

AFECTAȚIUNE este un alt substantiv feminin cu sensuri similare cu afectare. Poate fi definit ca un mod de a fi sau de a lucra într-un mod nenatural. De exemplu, poate fi folosit pentru a descrie vorbirea cu afectațiune sau pentru a indica destinațiunea sau aplicațiunea unei sume de bani.

AFECTA reprezintă un verb tranzitiv care are mai multe sensuri. Primul sens este de a destina o sumă de bani sau o cantitate de materiale unui anumit scop sau destinație. De exemplu, Ministerul a afectat o sumă importantă pentru scopuri culturale. Al doilea sens al verbului este de a mâhni sau a întrista pe cineva. De asemenea, poate însemna a simula o anumită stare sufletească sau a se comporta altfel decât este în realitate. Un sens peiorativ al verbului este de a se da aere sau de a se sclifosi. În fine, ultimul sens al verbului este de a prejudicia sau a leza pe cineva sau ceva.

În concluzie, termenul ‘afectare’ descrie faptul de a afecta sau de a simula diferite stări sau comportamente. Acesta poate fi folosit pentru a descrie lipsa de naturalețe sau afectația în vorbire sau în purtare, precum și destinația sau aplicația unei sume de bani. Termenul poate fi și un verb tranzitiv cu mai multe sensuri, inclusiv destinația unei sume de bani, mâhnirea sau simularea unei stări sufletești, comportarea altfel decât în realitate sau prejudicierea cuiva sau a ceva.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.