Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Aflare

Sinonime

  • găsire
  • primire

Definiție : Aflare

Aflare este un substantiv feminin care indică acțiunea de a afla și rezultatul acesteia. Semnificațiile acestui cuvânt sunt multiple.

Prima semnificație a cuvântului se referă la obținerea de informații sau primirea unei vești sau noutăți. De exemplu, aflarea rezultatului alegerilor a provocat satisfacție în rândul poporului muncitor.

O altă semnificație este legată de găsirea unei soluții sau a unui rezultat. De exemplu, aflarea numitorului comun este necesară în anumite probleme matematice.

De asemenea, aflarea poate semnifica și prezența într-un anumit loc sau într-o anumită situație. De exemplu, cineva poate să mă viziteze cu prilejul aflării lui în capitală.

Verbul „afla” este strâns legat de substantivul „aflare” și are multiple semnificații. În primul rând, acesta înseamnă a lua cunoștință despre ceva sau a primi informații sau vești despre ceva. De exemplu, am aflat în tren ce se petrece.

Verbul „afla” poate fi folosit și în sensul de a găsi sau a descoperi ceva. De exemplu, poți afla ascunzătoarea cuiva sau să aflu ce s-a petrecut.

Un alt sens al verbului „afla” este de a născoci, a imagina sau a inventa ceva. De exemplu, un personaj literar poate afla chipul unei soluții sau a unei căi de urmat.

De asemenea, verbul „afla” poate exprima și ideea de a ști sau a prinde veste despre ceva. De exemplu, poți să aflu ce ai pățit.

Un alt sens al verbului „afla” este de a fi sau a se găsi într-un anumit loc, poziție sau situație. De exemplu, poți să te afli la post sau să te afli bine.

Alte expresii sau sensuri ale acestui verb pot fi „a se afla în treabă”, care înseamnă a interveni într-o discuție sau o acțiune numai de formă, fără a aduce vreo contribuție, sau „să nu se afle (ca) să…”, care exprimă ideea de a nu cumva să…

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.