Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Albit

Sinonime

  • înălbit

Definiție : Albit

ALBÍT este un mineral cu aspect lăptos, verzui, roșiatic sau incolor, care este utilizat ca fondant în industria ceramicii. Acest mineral face parte din familia plagioclazilor, fiind un alumosilicat de sodiu. Este folosit pentru a conferi strălucire și luciu sticlui ceramicelor. De asemenea, se găsește în crăpăturile rocilor cristaline, în calcaruri și în unele roci eruptive. Acest mineral are multiple aplicații industriale, fiind utilizat ca fondant în industria ceramicii.

De asemenea, cuvântul „albit” poate avea sensuri adjectivale și verbale. Ca adjectiv, „albit” poate însemna cârunt sau strălucitor, în funcție de context. De exemplu, poate fi folosit pentru a descrie părul oamenilor care a devenit alb sau gri, precum și pentru a descrie persoanele în vârstă cu părul alb. Tot ca adjectiv, „albit” poate însemna și strălucitor, sugerând o lumină intensă sau reflectată.

Ca verb, „albit” poate fi reflexiv sau tranzitiv. În forma reflexivă, acesta poate însemna a deveni sau a face să devină mai alb. De exemplu, poate fi folosit pentru a descrie decolorarea textilului prin diverse metode sau pentru a descrie schimbările de culoare ale părului oamenilor, cum ar fi încărunțirea sau îmbătrânirea. În forma tranzitivă, „albit” poate însemna a face să fie alb prin spălare sau prin alte procedee chimice. De asemenea, acest verb poate fi folosit figurat pentru a descrie lumina sau strălucirea.

În concluzie, „albit” este un mineral utilizat în industria ceramicii, care are aspect lăptos, verzui, roșiatic sau incolor. Acest mineral are multiple aplicații în producția de ceramică și este utilizat ca fondant pentru a conferi luciu și strălucire sticlui ceramicelor. De asemenea, cuvântul „albit” poate avea sensuri adjectivale și verbale, referindu-se la culori (cârunt, strălucitor) și la schimbări de culoare ale părului oamenilor sau a altor obiecte (a deveni alb, a fi făcut alb).

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.