Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Baladă

Sinonime

  • cântec bătrânesc

Definiție : Baladă

este un substantiv feminin românesc care are mai multe înțelesuri. În primul rând, o baladă este o poezie populară medievală compusă în versuri endecasilabice sau în versuri de șapte silabe, care era adesea cântată și recitată. Este o poezie epică cu subiect simplu, care de obicei povestește o poveste eroică sau o legendă sau o cântare veche. Apoi, o baladă poate fi de asemenea o compoziție muzicală cu caracter narativ, destinată să fie interpretată de o voce sau de instrumente. Poate fi de asemenea găsită interpretarea rapsodică a unei piese de către un solist însoțit de o orchestră.

Substantivul feminin poate fi folosit pentru a desemna o creație poetică în versuri aparținând genului epic, în general inspirată de tradiția istorică sau populară și povestind despre o acțiune eroică, o legendă sau un eveniment important. Poate de asemenea să facă referire la o creație muzicală cu caracter narativ.

Substantivul feminin poate fi de asemenea folosit pentru a desemna o poezie eroică cu un subiect legendar. Poate fi de asemenea folosit pentru a desemna o cântare eroică veche.

În plus, o baladă este o relatare în versuri, adesea de origine legendară. Poate fi de asemenea o cântare veche care relatează evenimente sau fapte importante din trecut, legate de domnitori, nobili, războinici sau haiduci.

O baladă este o relatare în versuri care povestește o acțiune eroică, o legendă sau un eveniment istoric. Poate de asemenea să desemneze o compoziție muzicală cu caracter epic.

O baladă este o creație poetică în versuri, aparținând genului epic, în general inspirată de tradiția istorică sau populară, care povestește despre o acțiune eroică, o legendă sau un eveniment semnificativ. Este plăcut să rămâi așa și să asculți ca o baladă, în tristețea toamnei, povestea iubirii mele.

O baladă poate de asemenea să fie o creație muzicală cu caracter narativ, destinată să fie interpretată de o voce (cu însoțire) sau de instrumente, adesea confundată cu o romanță. De exemplu, balada pentru vioară a lui Ciprian Porumbescu.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.