Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Barată

Sinonime

  • zăgăzuit

Definiție : Barată

Barát (baráți) este un substantiv masculin care se referă la un preot sau un călugăr catolic. Cuvântul provine din maghiară, barát însemnând „călugăr”, cu origine slavă bratŭ, care înseamnă „frate”. De asemenea, există și derivatul bărăție, un substantiv feminin care, în trecut, se referea la biserică catolică, dar care acum este folosit mai ales ca nume pentru două cartiere din București și Cîmpulung.

Adjectivul barat (barát) are mai multe înțelesuri. Primul înțeles se referă la un drum sau o intrare care este închisă, a cărui trecere este împiedicată sau interzisă. Al doilea înțeles se referă la un text scris peste care s-a tras o bară în scopul de a-l anula sau de a-l deosebi de altă indicație. De exemplu, tramvaiul 6 barat. Acest termen provine din cuvântul bara.

Barát (barát) este un substantiv masculin cu origini în limba maghiară, unde înseamnă „călugăr”, „preot catolic” sau „frate”. Cuva ntul provine din limba slavă veche bratŭ, care înseamnă „frate”. Se folosește în principal în contextul preoților catolici. Acest termenn are și varianta bărat.

Adjectivul barat (barát) are aceleași înțelesuri ca mai sus. Este folosit pentru a descrie un drum, o intrare care este închisă sau a cărei trecere este împiedicată sau interzisă. De asemenea, poate descrie un text, o cifră, o literă etc. peste care s-a tras o linie pentru a-l anula. Acest termen provine din cuvântul bara și are legătură cu termenul francez barré.

Barátă este un substantiv feminin care se referă la un aparat folosit pentru fabricarea untului și a unor grăsimi vegetale. De asemenea, poate desemna o tobă metalică cu perete dublu folosită în procesul de tratare a celulozei pentru obținerea firelor de viscoză. Acest cuvânt provine din franceză, baratte.

Substantivul feminin barată (barátă) se referă la acel aparat cu ajutorul căruia se fabrică untul și unele grăsimi vegetale. De asemenea, poate desemna o tobă metalică cu perete dublu folosită pentru răcirea celulozei în dispozitivul folosit pentru obținerea firelor de viscoză. Acest termen provine din franceză, baratte.

Substantivul feminin barátă (barátei) desemnează un aparat folosit pentru omogenizarea unor grăsimi vegetale în procesul de producție. Termenul provine din franceză, baratte.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.