Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Bineviea

Sinonime

  • îndura
  • milostivi
  • pătimi
  • păți
  • răbda
  • suferi
  • suporta
  • trage

Definiție : Bineviea

Definiția cuvântului „bineviea” poate avea mai multe sensuri și semnificații în limba română.

În primul rând, „bineviea” se referă la acțiunea de a trăi conform unor principii morale și etice, de a fi virtuos și de a se purta corect în societate. Aceasta implică respectarea valorilor precum onestitatea, integritatea, generozitatea și bunătatea față de ceilalți. Bineviea presupune să acționăm într-un mod responsabil, fără a aduce prejudicii altora și să căutam mereu să ducem o viață cu sens și scop, în acord cu valorile noastre personale.

Pe de altă parte, „bineviea” poate semnifica și starea de bine și fericire pe care o simțim atunci când suntem mulțumiți de viața noastră și de felul în care ne desfășurăm activitățile de zi cu zi. Este un sentiment de echilibru și armonie interioară, în care ne simțim împliniți și în armonie cu noi înșine și cu lumea din jurul nostru. Bineviea poate fi asociată și cu sănătatea, atât fizică, cât și mentală, și cu capacitatea de a ne bucura de experiențele și relațiile noastre.

Mai mult decât atât, „bineviea” poate desemna și condițiile sau factorii care contribuie la o viață bună și fericită. Aceștia pot include aspecte materiale și financiare, precum siguranța economică, accesul la resurse și oportunități, dar și aspecte non-materiale, precum relațiile interpersonale sănătoase, înțelegerea și sprijinul din partea comunității și satisfacția în activitățile pe care le desfășurăm. Bineviea poate fi atinsă prin identificarea și cultivarea acestor factori, și prin crearea unui echilibru în diferitele aspecte ale vieții noastre.

În concluzie, „bineviea” este un cuvânt care exprimă atât un mod de a trăi moral și etic, cât și o stare de bine și fericire personală. Aceasta poate fi atinsă prin respectarea valorilor și principiilor noastre, prin cultivarea bunătății și a înțelegerii în relațiile noastre, precum și prin identificarea și dezvoltarea factorilor care contribuie la o viață bună și fericită.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.