Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Biocatalizator

Sinonime

  • enzimă

Definiție : Biocatalizator

BIOCATALIZATÓR este un substantiv masculin care se referă la o substanță organică, cum ar fi enzimele, hormonii sau vitaminele, care este indispensabilă în procesele biologice. Aceasta poate fi sintetizată de organismele vii și poate provoca sau favoriza procesele metabolice. Termenul provine din germană (Biokatalysator) și are ca etimologie cuvântul grec bios, care înseamnă viață, și katalysis, care înseamnă dizolvare.

Un biocatalizator este o substanță organică sintetizată de organismele vii, care provoacă sau favorizează procesele metabolice. Acesta poate accelera sau grăbi procesele biologice care au loc în organismele vii. Este utilizat în diverse domenii ale industriei, cum ar fi industria farmaceutică sau industria alimentară, pentru a optimiza și eficientiza diverse procese biologice.

Inclusiv în plural, termenul biocatalizator descrie o substanță care provoacă sau grăbește procesele biologice în organismele vii. Aceste substanțe pot fi utilizate în cercetările biologice sau medicale pentru a studia sau pentru a influența diverse procese biologice. Biocatalizatorii pot fi enzime, hormoni sau vitamine, care au rolul de a cataliza sau de a accelera reacțiile chimice din organism.

Un biocatalizator este, în general, o substanță indispensabilă în procesele biologice care au loc în organismele vii. Acesta este responsabil de declanșarea sau de favorizarea acestor procese, contribuind astfel la buna funcționare și la echilibrul organismelor vii. Biocatalizatorii pot avea diverse efecte și influențe în organismele vii și sunt esențiali pentru funcționarea acestora.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.