Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Biochimie

Sinonime

  • BIOCHIMÍE
  • chimie biologică

Definiție : Biochimie

Biochimia este o ramură a biologiei care se ocupă cu studiul fenomenelor chimice ce se petrec în organismele vii. Aceasta se referă la procesele chimice specifice materiei vii și la structura acesteia. Biochimia studiază compoziția chimică a materiei vii și efectuează cercetări asupra proceselor chimice care au loc în cadrul acestei materii. De asemenea, este sinonimă cu termenul de chimie biologică.

Biochimia este știința care analizează și investighează structura și procesele chimice caracteristice materiei vii. Aceasta se bazează pe studii amănunțite în ceea ce privește compoziția materiei vii și procesele chimice care se desfășoară în cadrul acesteia.

Biochimia este o parte a chimiei care se concentrează pe studiul compoziției chimice a materiei vii și a proceselor chimice care au loc în această materie. Aceasta se ocupă de cercetări legate de compoziția chimică a materiei vii și de procesele chimice care se desfășoară în cadrul acesteia.

Biochimia este o știință care investighează compoziția și procesele chimice ale materiei vii. Aceasta este strâns legată de disciplina chimie biologică și se ocupă în principal de studiul structurii și reacțiilor chimice specifice organismelor vii.

Biochimia este o parte a chimiei care se concentrează pe studiul compoziției chimice a materiei vii și a proceselor chimice care au loc în această materie. Aceasta este cunoscută și sub denumirea de chimie biologică și este considerată o ramură importantă a științei, fiind implicată în studiul problemelor fundamentale din domenii precum biologia, fiziologia, medicina și agricultura.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.