Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Biometan

Sinonime

  • biogaz

Definiție : Biometan

Cuvântul ‘Biometan‘ se referă la un gaz organic produs prin descompunerea materiilor biologice. Folosit ca energie regenerabilă, biometanul este un biogaz care se formează în timpul fermentației deșeurilor organice cum ar fi deșeurile agricole, deșeurile alimentare sau nămolul din stațiile de epurare.

Termenul ‘Biometan’ derivă din combinația prefixelor ‘bio-‘ și ‘metan’, referindu-se la natura sa biologică și la compoziția sa bazată în principal pe metan. Acest gaz reprezintă o alternativă ecologică la combustibilii fosili, deoarece producția sa contribuie la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și promovează tranziția către o economie circulară și durabilă.

Biometanul este adesea utilizat ca sursă de energie în centralele electrice, instalațiile de încălzire sau în vehiculele care funcționează cu gaz natural. Poate fi, de asemenea, injectat în rețeaua de gaz natural existentă, facilitând astfel integrarea sa în sistemul global de energie.

Producția de biometan are loc în general în instalații numite biodigestoare, care oferă condiții favorabile pentru fermentarea deșeurilor organice. Prin acest proces, materiile biologice se descompun în biogaz, al cărui conținut variază în funcție de sursa de materie primă utilizată.

În concluzie, cuvântul ‘Biometan’ se referă la un gaz organic produs din materii biologice într-un biogaz bogat în metan. Acest gaz are numeroase avantaje ca sursă de energie regenerabilă, contribuind la reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră și promovând tranziția către o economie circulară și durabilă. Utilizat în diverse sectoare, biometanul este o alternativă ecologică la combustibilii fosili și contribuie la construirea unui viitor energetic mai curat și mai durabil.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.