Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Biotină

Sinonime

  • vitamina H

Definiție : Biotină

Biotina este o vitamină, denumită și vitamina H, cu multiple funcții în organismul uman. Este esențială pentru menținerea sănătății pielii, părului și unghiilor, fiind adesea utilizată în produsele de înfrumusețare. De asemenea, biotina joacă un rol important în metabolismul carbohidraților, grăsimilor și proteinelor, contribuind la producerea de energie.

Biotina este implicată în sinteza de acizi grași și aminoacizi, care sunt fundamentali pentru dezvoltarea și menținerea sănătății celulelor și țesuturilor din organism. Ea prezintă, de asemenea, proprietăți antioxidante, protejând celulele împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.

Un alt aspect important al biotinei este rolul său în producerea de hormoni și enzime, care sunt implicate în reglarea multor procese fiziologice. De asemenea, biotina este necesară pentru buna funcționare a sistemului nervos și a celularității imunitare.

Din punct de vedere alimentar, biotina se găsește într-o varietate de surse, precum ouăle, lactatele, ciupercile, spanacul și nucile. Suplimentele cu biotină pot fi recomandate în anumite situații, cum ar fi deficitul de biotină sau afecțiunile care afectează absorbția acestei vitamine.

În concluzie, biotina este o vitamină esențială pentru sănătatea pielii, părului și unghiilor, precum și pentru funcționarea optimă a organismului în general. Ea joacă un rol crucial în metabolismul nutrienților și în reglarea multor procese fiziologice, fiind esențială pentru menținerea stării de sănătate.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.