Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Biv

Sinonime

  • ex
  • fost

Definiție : Biv

este un adverb folosit înaintea anumitor titluri pentru a indica faptul că persoana respectivă a ocupat o funcție în trecut. De exemplu, „biv vel logofăt” înseamnă „vechiul cancilar mare” și „biv vornic” înseamnă „vechiul trezorier”. Această noțiune este exclusiv administrativă și nu mai este folosită în limba modernă.

Cuvântul poate fi de asemenea folosit ca un adjectiv masculin invariabil pentru a exprima faptul că este vechi. De exemplu, „Nicolai Costin biv vel logofăt” înseamnă „Nicolai Costin, vechiul cancilar mare”. Acest termen provine din slavonă.

poate fi de asemenea un substantiv masculin invariabil care înseamnă „abundență” sau „bogăție”. Este folosit în expresia „de biŭ sau de biŭ” care înseamnă „în abundență”. Acest termen este rar folosit și aparține vocabularului vechi.

În plus, poate fi un prefix care provine din slavonă și înseamnă „vechi” sau „fost”. Este folosit pentru a forma cuvinte precum „biv-logofăt” (vechiul cancilar mare) sau „biv-vel-vornic” (vechiul trezorier). Acest prefix este destul de arhaic și nu mai este folosit în mod curent.

În fine, termenul era folosit anterior pentru a desemna pe cineva care a ocupat o poziție nobilă. De exemplu, se folosea „biv vel Logofăt” pentru a vorbi despre cineva care a aparținut unei familii nobiliare. Acest termen provine din slavonă.

Notă: Definiția pe care v-am oferit-o este adaptată din explicațiile textului pe care mi l-ați furnizat și a fost redactată fără a copia sau plagia.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.