Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Bluejeans

Sinonime

  • blugi

Definiție : Bluejeans

Bluejeans (engl.) [pron. engl. blugínz / rom. blugíns] (blue-jeans) este un substantiv masculin, folosit exclusiv la plural, care designează pantaloni dintr-un material special foarte rezistent, de culoare albastră, cu cusături întărite cu tighele și ținte. Acest tip de pantaloni sunt confecționați din bumbac și pot avea buzunare la spate, pe care pot fi atașate embleme sau fraze ad-hoc. Bluejeans sunt considerați un element de modă tinerească, un simbol al stilului casual și pot fi purtați în diverse contexte și ocazii.

Bluejeans, cunoscuți și sub numele de jeans, este un cuvânt englezesc, adaptat în limba română pentru a desemna acest tip de pantaloni. Termenul vine din engleza americană, unde „blue-jeans” se referă la pantaloni din bumbac albastru. Cuvântul bluejeans poate fi utilizat fie în forma sa originală, fie în forma adaptată în limba română – „blugi” (pron. blú-gi). Un alt aspect de menționat este că bluejeans reprezintă un simbol al culturii americane și al stilului de viață liber și nonconformist.

Ca și alte obiecte vestimentare, bluejeans pot avea diverse stiluri și modele, prin urmare, există o varietate de opțiuni pentru a alege. Acești pantaloni pot fi confecționați din diferite tipuri de material, însă cel mai des se folosește bumbacul, datorită rezistenței și confortului pe care îl oferă. Adesea, bluejeans sunt strânși la talie cu o curea și au un croi drept, potrivindu-se atât pentru bărbați, cât și pentru femei. În funcție de preferințe, bluejeans pot fi purtați în variate combinații vestimentare, de la outfituri casual la cele mai elegante și sofisticate.

Bluejeans sunt considerați un simbol al rebeliunii și individualității, fiind adesea asociat cu adolescența și tinerețea. Acești pantaloni au devenit extrem de populari în cultura pop și în moda urbană, fiind purtați de o varietate de persoane din diferite categorii sociale. Bluejeans sunt flexibili și pot fi utilizați în diverse activități – de la timpul liber, la școală sau serviciu, deseori reprezentând o alegere preferată pentru cei care doresc să exprime o atitudine relaxată și informațională. În concluzie, bluejeans sunt o piesă de bază a garderobei moderne, reprezentând un element de modă atemporal și versatil.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.