Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Calcat

Sinonime

  • păși
  • fecunda
  • netezi
  • piglui
  • scăci
  • teglăzi
  • teglăzui
  • contraveni

Definiție : Calcat

CALCÁ vb. I. Acțiunea de a pune piciorul pe ceva; a păși. Sinonim: calchia. Exemple: Calcă parcă altfel. Are mersul mai mult sărit. Sentinela umbla pe puntea de tablă de fier. A trece pășind peste ceva. Figurat, a umbla trufaș, a avea un comportament mândru. A călca din pod sau de sus înseamnă a umbla țanțoș, a avea un aer superior. A călca în străchini înseamnă a umbla neatent, a face gafe. Exprimarea „a călca pe urmele cuiva” înseamnă a avea apucăturile sau obiceiurile cuiva.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva); de asemenea, acțiunea de a călca în străchini, de a umbla neatent și de a face gafe. Exemplu: A călcat în străchini și a făcut o impresie proastă la întâlnire.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva), în special atunci când este vorba despre a călca în străchini. Exemplu: Acel politician a călcat în străchini atunci când a spus acea declarație incorectă.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva); de asemenea, acțiunea de a călca în străchini, de a umbla neatent și de a face gafe. Exemplu: A călcat iarăși în străchini și a stârnit râsul tuturor.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva). De asemenea, acțiunea de a călca în străchini, de a umbla neatent și de a face gafe. Exemplu: Acel angajat a călcat în străchini și a cauzat un incident neplăcut la locul de muncă.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva). Exemplu: A călcat pe urmele cuiva și a ajuns în locul dorit.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva). A călca în străchini înseamnă a umbla neatent și a face gafe. Exemplu: A călcat în străchini și a scăpat din mână vasele de pe tavă.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva), în special atunci când este vorba despre a călca în străchini. Exemplu: A călcat în străchini și a căzut pe jos.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva), mai ales atunci când este vorba despre a călca în străchini. Exemplu: A călcat în străchini și a murmurat scuze.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva). De asemenea, acțiunea de a călca în străchini și de a umbla neatent. Exemplu: A călcat în străchini și a vărsat sucul pe podea.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva). Sinonim: calchia. Exemplu: Sentinela umbla pe puntea de tablă de fier, călcând cu atenție.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva), în special atunci când este vorba despre a călca în străchini. Exemplu: A călcat în străchini și a făcut o impresie proastă la întâlnire.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva). Exemplu: A călcat în străchini și a încurcat ordinea lucrurilor.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva). Sinonim: calchia. Exemplu: A călcat strugurii pentru a-i transforma în vin.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva). Exemplu: A călcat în străchini și a făcut o impresie proastă.

CĂLCÁT s. n. Acțiunea de a călca (a trece pășind pe ceva). Exemplu: A călcat în străchini și a stârnit râsul celor din jur.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.