Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Caldă

Sinonime

  • încins
  • căldură
  • călduros
  • gros
  • proaspăt

Definiție : Caldă

cald, -ă adj. (lat. cálidus, it. sp. pg. caldo, pv. caut, fr. chaud). Care are temperatură ridicată (fără a fi fierbinte). Poate fi folosit pentru a descrie trupul uman, lichidele sau climatul. De asemenea, poate însemna călduros sau puternic. Exemplu: trupul omului este cald cu o temperatură de 37 de grade, ceaiul se bea călduț, clima este caldă. S. n. sing. Căldură, întrebuințată în exprimări de genul „mi-e cald”, „nu mai pot de cald”. S. f. (Munt.) Insultă, a te speria foarte tare. Adv. Cu căldură, în mod călduros: l-a primit cu căldură.

Adjectivul „cald” este folosit pentru a descrie obiecte, substanțe sau chiar persoane care au temperatură ridicată, dar nu sunt fierbinți. De exemplu, focul poate fi cald, apa poate fi călduță. De asemenea, poate însemna că ceva este proaspăt sau nou, ca pâinea caldă. În legătură cu îmbrăcămintea, poate fi folosit pentru a arăta că este călduros.

Figurat, adjectivul „cald” poate însemna aprins, înfocat sau intens. Poate fi folosit pentru a descrie emoții puternice, precum o iubire caldă. De asemenea, poate însemna prietenos, afectuos sau amabil, ca privirea caldă a cuiva.

În unele expresii, adjectivul „cald” poate fi utilizat ca o comparație pentru a exprima indiferență, cum ar fi „nu-mi ține nici de cald, nici de rece”. De asemenea, poate fi folosit pentru a arăta că cineva este cuprins de o încălzire puternică, cum ar fi „mă ia cu cald”.

În general, adjectivul „cald” are multiple sensuri și poate fi folosit în diverse contexte pentru a descrie căldură, intensitate sau afecțiune.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.