Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Calice

Sinonime

  • CALÍC
  • adj.
  • s. v.
  • infirm
  • invalid
  • schilod

Definiție : Calice

Ca*lăsă, adjectiv, este un termen utilizat în română pentru a descrie mai multe semnificații diferite.

Primul sens este cel de „paralitic” sau „infirn”. Se referă la o persoană care suferă de o infirmitate vizibilă, cum ar fi o paralizie sau o șchiopătare. Acest sens este probabil derivat din termenul slav „kalika”, care înseamnă „pelerin”. În trecut, mulți pelerini care participau la călătorii religioase sufereau de diverse infirmități și trăiau din cerșetorie.

Al doilea sens este cel de „cerșetor”. Acest termen este folosit pentru a descrie o persoană care cerșește sau care depinde de caritatea altora pentru a supraviețui. Acest sens este, de asemenea, legat de originea cuvântului, care este asociat cu pelerinii invalizi.

Al treilea sens este cel de „sărac” sau „mizerabil”. Acest termen este folosit pentru a descrie o persoană care trăiește într-o mare sărăcie și care nu are resurse materiale elementare. Este adesea folosit în mod peiorativ pentru a descrie pe cineva într-o situație extrem de precară.

Al patrulea sens este cel de „avricios” sau „avar”. Acest termen este folosit pentru a descrie o persoană lacomă de bani și care refuză să-și împărtășească resursele cu ceilalți. Este adesea asociat cu ideea de zgârcenie sau mezchinărie.

Există și mai multe derivate ale acestui cuvânt, cum ar fi „calicesc” (adjectiv), care înseamnă „ca un cerșetor”, „căliceste” (adverb), care înseamnă „în mod zgârcit”, „călicenie” (substantiv feminin), care înseamnă „zgârcenie”, „călici” (verb), care înseamnă „a deveni sărac” sau „a cere caritate”, „călicie” (substantiv feminin), care înseamnă „sărăcie” sau „avarie”, și „călicime” (substantiv feminin), care înseamnă „grup de cerșetori”.

În concluzie, cuvântul „calăsă” în română poate avea diferite semnificații, cum ar fi „paralitic”, „cerșetor”, „sărac” sau „mizerabil”, și „avricios” sau „avar”. Aceste semnificații sunt legate de originea cuvântului, care este asociată cu pelerinii invalizi care trăiau din cerșetorie.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.