Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Capsă

Sinonime

  • patentă
  • buton

Definiție : Capsă

CÁPSĂ este un dispozitiv de închidere format din piese care se îmbucă una în alta și care este utilizat la încheierea obiectelor de îmbrăcăminte. Este, de asemenea, un inel metalic utilizat pentru întărirea marginilor butonierei sau ale găurilor pentru șireturi. De asemenea, poate fi o piesă de sârmă folosită pentru prinderea mai multor hârtii sau a foilor unei cărți. CÁPSĂ poate fi, de asemenea, un mic tub de metal umplut cu o substanță explozivă, utilizat în arme de foc sau mine pentru a produce o explozie. De asemenea, poate fi o capsulă sau un capac metalic.

CÁPSĂ poate fi un mic tub de metal umplut cu o substanță explozivă, utilizat în armele de foc. De asemenea, poate fi o capsulă sau un capac metalic.

CÁPSĂ este o mică piesă metalică folosită pentru prinderea hârtiilor sau pentru încheierea obiectelor de îmbrăcăminte. Este, de asemenea, un mic tub de metal umplut cu o substanță explozivă, utilizat în cartușele armelor de foc sau pentru provocarea unei explozii în mine.

CÁPSĂ este un dispozitiv de metal alcătuit din două discuri mici care se îmbucă unul în altul și care servește la încheierea obiectelor de îmbrăcăminte. Este, de asemenea, un inel metalic folosit pentru întărirea butonierei și pentru încheierea diferitelor obiecte de îmbrăcăminte sau încălțăminte. De asemenea, poate fi un inel metalic sau un fir de sârmă folosit pentru atașarea mai multor hârtii sau pentru fixarea fotografiilor pe actele de identitate. CÁPSĂ poate fi, de asemenea, un mic tub de metal umplut cu o substanță explozivă, utilizat în armele de foc sau în mine pentru a provoca explozia unei încărcături. Este, de asemenea, folosit ca termen familar pentru a exprima nervozitatea sau stare de gata de ceartă.

CÁPSĂ poate însemna, de asemenea, o mică piesă metalică utilizată în prinderea hârtiilor sau în încheierea obiectelor de îmbrăcăminte. Este, de asemenea, un mic tub de metal umplut cu o substanță explozivă, utilizat în cartușele armelor de foc sau la provocarea unei explozii în mine. CÁPSĂ poate însemna, de asemenea, o capsulă.

Capsează este un verb tranzitiv care înseamnă a prinde ceva cu o capsă sau a aplica o capsă unui cartuș.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.