Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Caritate

Sinonime

  • Caritate
  • Binefacere

Definiție : Caritate

Caritate este un substantiv feminin în limba română care are mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, se referă la o atitudine miloasă și plină de generozitate față de cineva, exprimată prin acte de ajutorare și îngrijire a celor în nevoie. Este asociată cu ideea de filantropie și compasiune. De asemenea, termenul face referire la o iubire profundă și devotată față de Dumnezeu și față de aproapele, fiind asociat cu virtuțile teologale ale credinței, speranței și carității. Caritate este înțeleasă și ca o formă de milă și pomană în sens religios și spiritual.

Un alt sens în care este utilizat acest cuvânt este acela de a desemna instituțiile sau organizațiile specializate în acordarea de ajutoare și sprijin celor săraci și bolnavi. De exemplu, soră de caritate se referă la o călugăriță dintr-o congregație înființată în secolul al XVII-lea de către Vincențiu de Paul, având ca scop ajutorarea săracilor și a celor bolnavi. De asemenea, există și birouri de caritate, unde se distribuie ajutoare persoanelor nevoiașe. Aceste instituții sunt sprijinite și de dames de caritate, persoane care oferă ajutor și susțin aceste birouri de caritate.

În societatea burgheză, termenul caritate poate fi folosit pentru a descrie o atitudine aparent miloasă a exploatatorilor care, prin gesturi de generozitate aparentă, încearcă să pară binevoitori. Acest sens este asociat cu ideea de filantropie pretinsă și poate fi înșelător.

În concluzie, caritate este un cuvânt cu multiple semnificații care se referă la atitudinea generoasă și miloasă a oamenilor față de ceilalți, manifestată prin ajutorare și compasiune, iubire față de Dumnezeu și aproapele, dar poate fi și utilizat într-un sens negativ pentru a descrie gesturi de generozitate aparentă.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.