Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Carto

Sinonime

  • cazanine
  • cuvânt
  • omilie
  • predică

Definiție : Carto

CÁRTĂ este un substantiv feminin care are mai multe semnificații. În evul mediu, se referă la un act care emană de la un suveran și care consemnează drepturi sau libertăți fundamentale, servind drept constituție. De asemenea, poate fi folosit pentru a desemna un pact politic fundamental. Există și cartea Organizației Națiunilor Unite, care este un document încheiat între membrii organizației și care conține scopurile și principiile de lucru ale acesteia.

Carta mai poate însemna și un carton subțire de formă dreptunghiulară pe care este scris numele cuiva și care stabilește calitatea unei persoane. Aceasta poate fi folosită pentru a indica statutul sau atribuțiile unei persoane.

În plus, termenul „cartă” poate reprezenta și o convenție, un pact politic fundamental sau un act care stă la baza organizării și funcționării unei organizații internaționale.

Ca atare, cartea poate fi înțeleasă și ca un manifest, un act fundamental care cuprinde revendicările unei organizații politice, sociale sau profesionale. Este folosită și pentru a defini o lege fundamentală sau o constituție.

În limbajul curent, cartea poate avea și alte semnificații. Poate desemna, de exemplu, un mic carton pe care se scrie numele unei persoane (carte de vizită) sau un bilet de vizită lăsat de cineva pentru a lăsa un mesaj în absența destinatarului. Este utilizată și pentru a indica calitatea unei persoane (carte de student, carte de alegător).

De asemenea, termenul „cartă” poate fi folosit ca sinonim pentru „listă de bucate” dintr-un restaurant și poate indica, de asemenea, o cartă emisă de administrația poștală (cartă poștală).

În concluzie, termenul „cartă” are o gamă largă de semnificații, incluzând înțelesuri precum „hartă”, „grafic”, „plan”, „carte de joc”, dar și înțelesuri mai specifice precum „act emanat de la un suveran”, „convenție politică fundamentală” sau „organizație internațională”.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.