Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Cartograf

Sinonime

  • mapar

Definiție : Cartograf

Un cartograf este un specialist în cartografie, care se ocupă de întocmirea hărților și a planurilor topografice. Acesta utilizează diverse tehnici și instrumente pentru a crea reprezentări precise și detaliate ale terenului, incluzând informații topografice, geografice și culturale. Cartograful poate lucra într-o varietate de domenii, inclusiv în cercetare, dezvoltare urbană, navigație și planificare strategică.

Cartografia este o disciplină complexă și implică atât cunoștințe tehnice, cât și abilități artistice. Cartografii folosesc software specializat și echipamente pentru a colecta și analiza datele geospațiale, pentru a crea hărți digitale și pentru a genera vizualizări tridimensionale ale terenului. Aceste hărți sunt utilizate în diverse domenii, cum ar fi geografie, geologie, arheologie, turism și administrație publică.

Un cartograf trebuie să fie precis, atent la detalii și să aibă o bună cunoaștere a principiilor și tehnicilor cartografice. El trebuie să poată interpreta și reprezenta informațiile geospațiale într-un mod inteligibil și accesibil pentru utilizatori. Cartograful trebuie să fie capabil să lucreze în echipă, să comunice clar și să își gestioneze timpul eficient în cadrul proiectelor cartografice.

În concluzie, un cartograf este o persoană specializată în cartografie, care se ocupă de întocmirea hărților și a planurilor topografice. Acesta este responsabil de reprezentarea precisă și detaliată a terenului și de utilizarea tehnicilor și instrumentelor cartografice pentru a obține rezultate de înaltă calitate. Cartograful are cunoștințe tehnice și abilități artistice și este vital în dezvoltarea și utilizarea hărților în diferite domenii de activitate.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.