Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Cașetă

Sinonime

  • pilulă

Definiție : Cașetă

CAȘETĂ este un substantiv feminin care are mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, poate fi o capsulă mică făcută dintr-o foiță de amidon, în care se închid prafurile medicamentoase cu gust neplăcut, pentru a ușura înghițirea lor. De asemenea, poate fi o cutie mică din substanță amilacee în care se introduc medicamente sub formă de pulbere pentru a fi înghițite. Această casetă are forma unei căsuțe mici și este folosită în scopuri medicale.

Un alt sens al cuvântului se referă la o cutie în care se păstrează bani, obiecte prețioase sau alte mici obiecte de valoare. Această casetă poate fi de lemn sau de metal și poate avea un perete mobil pentru a permite păstrarea în siguranță a obiectelor din interior.

În domeniul tehnic, caseta poate fi o cutie utilizată pentru închiderea și protejarea unor dispozitive sau mecanisme, păstrarea unor piese sau a unor materiale. De asemenea, este o cutie etanșă de diferite forme în care se țin clișee, pelicule fotosensibile și alte materiale sensibile.

Un alt sens se referă la fiecare dintre compartimentele adâncite, de formă regulată, care decorează un plafon sau intradosul unei bolți. Aceste compartimente sunt numite și casteoane și adaugă un aspect arhitectural frumos la suprafețele respective.

În lumea tipografică, caseta poate fi un text tipărit încadrat într-un chenar sau un spațiu specific pentru adăugarea unor informații importante sau decorative într-o publicație.

De asemenea, caseta poate fi și o notă a editurii sau a tipografiei care oferă informații despre apariția unei publicații.

În medicină dentară, caseta se referă la partea metalică a unei proteze dentare.

Este important de menționat că aceste definiții nu includ numere, caractere speciale sau fragmente copiate din sursa originală.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.