Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Cașie

Sinonime

  • caprifoi

Definiție : Cașie

Cașie este un cuvânt românesc care poate avea mai multe sensuri și utilizări diferite, în funcție de contextul în care este folosit.

În primul rând, termenul „cașie” poate desemna o cutie mică sau o pungă în care se păstrează obiecte de valoare sau importante, cum ar fi bijuterii, bani sau documente. Această cutie de obicei este confecționată dintr-un material rezistent și poate avea un sistem de închidere sigur.

De asemenea, „cașie” se poate referi la rezerva sau provizia de alimente și bani pe care o persoană o deține în mod secret sau ascuns. Este adesea asociată cu economisirea sau stocarea de resurse pentru a avea un surplus în caz de nevoie sau situații de urgență.

O altă interpretare a termenului „cașie” se referă la un instrument finaciar-administrativ folosit în anumite instituții, în special în domeniul public, pentru a efectua plăți sau tranzacții diverse. Această cașie este o sumă de bani care este gestionată în mod strict și înregistrată în documente legale pentru a se asigura că tranzacțiile sunt corecte și transparente.

În lumina tradițiilor românești, „cașia” este o anvelopă sau o fundățică roșie pe care oamenii o atașează unei florile sau unui buchet de flori pentru a-l oferi ca un simbol de noroc sau apreciere. Acesta este un gest tradițional folosit în special în sărbători sau evenimente importante.

În concluzie, termenul „cașie” poate avea diverse semnificații și utilizări, de la o cutie pentru obiecte de valoare și economisire, până la un instrument de plată în sectorul public sau un simbol tradițional al norocului și respectului în tradițiile românești.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.