Ce este bic la card?

Da Responsabile Editorial

Ai auzit vreodată de codul SWIFT sau numărul BIC? Acestea sunt coduri standard utilizate pentru identificarea băncilor și instituțiilor financiare la nivel global. Dar știai că aceste coduri sunt esențiale în transferurile internaționale de bani și plățile SEPA? În plus, băncile obișnuiesc să adauge o taxă ascunsă mare și să promoveze comisioane scăzute. Poți evita toate aceste costuri suplimentare cu Wise – transferuri internaționale mai ieftine, mai corecte și mai transparente. Află mai multe!

Pentru cititorii care sunt grăbiți, iată lista punctelor importante și esențiale de reținut:

 • Un cod SWIFT sau număr BIC este un format standard pentru Codurile de identificare bancară.
 • Codurile SWIFT/BIC sunt utilizate pentru a identifica băncile și instituțiile financiare la nivel global.
 • Codurile SWIFT/BIC sunt necesare pentru transferurile internaționale și plățile SEPA.
 • Wise utilizează rata de schimb valutar reală Reuters și aplică o taxă transparentă și redusă.
 • Wise oferă o alternativă mai ieftină și mai transparentă pentru transferurile internaționale.

Ce este BIC la card?

BIC (Bank Identifier Code), cunoscut și sub numele de cod SWIFT, este un cod unic utilizat pentru identificarea băncilor și instituțiilor financiare din întreaga lume. Aceasta este o componentă importantă a transferurilor bancare internaționale și a plăților SEPA. Codul BIC este format din 8 sau 11 caractere și furnizează informații despre banca și locația acesteia.

Importanța BIC la card

BIC-ul este esențial pentru efectuarea transferurilor de bani internaționale. Atunci când inițiați un transfer internațional prin intermediul cardului, veți fi nevoit să furnizați codul BIC al băncii destinatare. Aceasta asigură că fondurile sunt livrate la destinația dorită într-un mod sigur și eficient.

Unde găsesc codul BIC pe card?

Codul BIC poate fi găsit în mai multe locuri, în funcție de furnizorul dvs. de servicii bancare. Iată câteva locuri comune în care puteți găsi codul BIC pe card:

 • Pe verso-ul cardului: Codul BIC poate fi tipărit pe spatele cardului dvs. în dreptul detaliilor băncii emitente. Este important să verificați cu atenție cardul, deoarece acesta poate fi situat într-un colț sau în partea de jos a cardului.
 • Prin intermediul platformei online: Dacă aveți un cont online la banca dvs., puteți accesa platforma și verifica detaliile cardului. Aici veți găsi BIC-ul împreună cu alte informații relevante.
 • Contactând banca: Dacă nu reușiți să găsiți codul BIC pe card sau prin intermediul platformei online, puteți contacta banca dvs. și solicita informațiile necesare. Un reprezentant al băncii vă poate furniza BIC-ul cardului.

Cum funcționează BIC în transferurile internaționale?

BIC-ul este un element crucial în transferurile internaționale. Atunci când inițiați un transfer, informațiile despre banca dvs. și banca destinatară sunt incluse în transfer. Aceste informații includ codurile BIC ale ambelor bănci, asigurându-se astfel că fondurile ajung la destinatarul corect. BIC-ul permite băncilor să identifice în mod unic instituțiile financiare și să faciliteze schimbul de informații necesare pentru transferuri.

Cât de sigur este BIC pentru transferurile internaționale?

BIC-ul este o metodă sigură pentru transferurile internaționale. Prin utilizarea codului BIC, băncile verifică autenticitatea și autentificarea transferurilor de bani. Este important să rețineți că comunicarea codului BIC trebuie să fie securizată și confidențială. Nu trebuie să furnizați codul BIC public sau unei surse nesigure pentru a preveni accesul neautorizat la contul dvs. bancar.

Utilizarea corectă a BIC-ului în transferurile internaționale asigură că fondurile ajung la destinatarul potrivit și în siguranță. Este întotdeauna recomandat să verificați cu atenție și să furnizați corect codul BIC.

Concluzie

În concluzie, BIC-ul, cunoscut și ca cod SWIFT, este un cod unic utilizat pentru identificarea băncilor și instituțiilor financiare în transferurile internaționale de bani. Acesta joacă un rol crucial în asigurarea transferurilor eficiente și sigure. Pentru a găsi codul BIC pe cardul dvs., verificați spatele cardului, accesați platforma online a băncii sau contactați băncii pentru asistență. Asigurați-vă că furnizați corect codul BIC în transferurile internaționale pentru a evita întârzierile sau erorile..

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre ce înseamnă "bic" la card?

Ce este codul BIC la card?

Codul BIC (Bank Identifier Code), cunoscut și sub denumirea de cod SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication), este un format standard pentru Codurile de identificare bancară. Acesta este utilizat pentru a identifica băncile și instituțiile financiare la nivel global, indicându-le natura și locația.

Echipa Wise înțelege că transferurile internaționale de bani pot fi costisitoare și pline de taxe ascunse. De aceea, Wise aplică rata de schimb valutar reală Reuters și percepe o taxă mică și transparentă pentru a asigura transferuri internaționale mai ieftine și juste. Astfel, banii îți aparțin în întregime și economisești bani pe parcursul transferurilor.

De ce este important codul BIC la card?

Codul BIC este extrem de important pentru transferurile internaționale de bani și plățile SEPA (Single Euro Payments Area). Pentru a efectua un transfer de bani internațional sau pentru a face plăți în cadrul zonei euro, este necesar să furnizezi codul BIC al băncii tale.

Acest cod facilitează procesul de identificare a băncii și a sucursalei tale și asigură transferurile securizate și eficiente. Fără codul BIC, băncile nu ar putea identifica corespunzător instituția financiară sau sucursala căreia îi este destinată suma transferată.

Cum pot obține codul BIC pentru cardul meu?

Pentru a obține codul BIC al băncii tale, poți găsi această informație pe site-ul oficial al băncii sau poți contacta serviciul de relații cu clienții al băncii. De obicei, codul BIC este afișat pe extrasele de cont, pe cardul bancar sau pe site-ul băncii în secțiunea de informații utile.

Pentru a evita greșelile de scriere sau de înțelegere a codului BIC, poți solicita asistență din partea unei sucursale bancare sau a unui consultant financiar. Aceștia te vor ajuta să obții codul BIC corect și să te asiguri că transferurile tale sunt direcționate în mod corespunzător.

Care sunt avantajele utilizării codului BIC la card?

 • Transferuri internaționale simple și eficiente: Codul BIC facilitează transferurile internaționale de bani și plățile SEPA, permițând băncilor să identifice rapid și corect instituția financiară sau sucursala la care trebuie să fie direcționată suma transferată.
 • Securitate financiară: Utilizarea codului BIC asigură protecția și securitatea transferului de bani, eliminând riscul ca suma să fie trimisă greșit sau că informațiile personale să ajungă la entități frauduloase.
 • Rapiditate și eficiență: Prin furnizarea codului BIC, transferurile internaționale de bani pot fi efectuate într-un timp mai scurt, asigurându-se că banii ajung la destinație prompt și în siguranță.
 • Reducerea costurilor: Implicarea directă a codului BIC în transferurile internaționale de bani poate duce la scăderea comisioanelor bancare și a taxelor, făcând astfel tranzacțiile mai accesibile și mai convenabile pentru clienți.

Care este diferența dintre codul BIC și codul SWIFT?

De fapt, codul BIC și codul SWIFT sunt două denumiri diferite pentru același cod identificator al băncilor și instituțiilor financiare. Codul SWIFT este prescurtarea de la Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication, iar codul BIC este prescurtarea de la Bank Identifier Code.

Prin urmare, când te referi la codul BIC sau la codul SWIFT în cadrul sistemului bancar, vorbești despre același cod care identifică instituțiile financiare și permite desfășurarea transferului de bani internațional într-un mod sigur și eficient.

La ce ne ajută codul BIC în cadrul întregii lumi financiare?

Codul BIC este un instrument vital în cadrul întregii lumi financiare, facilitând comunicarea și transferul de informații între bănci și instituții financiare.

Cu ajutorul codului BIC, procesele de identificare, verificare și dirijare a banilor între diferite bănci și instituții devin mult mai ușoare și mai rapide. Acesta asigură că fiecare tranzacție este corect direcționată și ajunge la destinatarul dorit în mod precis și securizat.

În concluzie, codul BIC este un element esențial în cadrul sistemului bancar internațional, care facilitează transferurile de bani, aduce eficiență și securitate în operațiunile financiare și oferă clienților avantaje importante în ceea ce privește costurile și timpul de derulare a tranzacțiilor.

Impărți

Lasă un comentariu