Ce este bromhexin și la ce folosește?

Da Responsabile Editorial

Ce este bromhexin și la ce folosește? Descoperă cum acest medicament te poate ajuta să subțiezi secrețiile bronsice în cazul afecțiunilor pulmonare acute și cronice, fără a te expune riscului de a avea reacții adverse sau complicații.

Pentru cei care doresc un rezumat rapid, iată cele mai importante puncte despre Bromhexin BIOFARM:

  • Bromhexin BIOFARM este un medicament utilizat pentru a subția secrețiile bronșice în cazul bolilor bronhopulmonare acute și cronice însoțite de secreții vascoase, cum ar fi traheobronsita, bronșita acută, acutizări ale bronhopneumopatiilor cronice, bronșiectazii și alte afecțiuni pulmonare.
  • Medicamentul nu trebuie utilizat de persoanele alergice la bromhexin sau la oricare dintre componentele sale, precum și de persoanele cu insuficiență renală severă sau cu afecțiuni bronșice rare asociate cu acumulare masivă de secreții.
  • Se acordă precauție în cazul în care persoana are afecțiuni renale sau hepatice severe, ulcer gastric sau duodenal sau nu poate expectora eficient.
  • În timpul tratamentului cu Bromhexin BIOFARM, trebuie evitate medicamentele antitusive, medicamentele cu efect anticolinergic sau medicamentele care pot irita stomacul.
  • Este important să se consulte medicul dumneavoastră sau farmacistul în cazul în care aveți orice reacții adverse.
  • Bromhexin BIOFARM trebuie păstrat în locuri inaccesibile copiilor, nu trebuie utilizat după data de expirare, iar orice medicament nefolosit trebuie aruncat conform indicațiilor farmacistului.

Ce este Bromhexin?

Bromhexinul este un medicament utilizat pentru subțierea secrețiilor bronșice în cazul afecțiunilor bronho-pulmonare acute și cronice, însoțite de secreții groase și vascoase. Substanța activă din Bromhexin acționează asupra glandelor din căile respiratorii, determinând scăderea vâscozității secreției bronșice și facilitând astfel expectorația.

Bromhexinul face parte din clasa medicamentelor mucolitice și este disponibil în formă de comprimate, ușor de administrat și de înghițit. Medicamentul este eficient în tratarea unor boli respiratorii precum traheobronșita, bronșita acută, exacerbarea bronhopneumopatiilor cronice, bronșiectazii și alte afecțiuni pulmonare caracterizate prin acumularea excesivă de mucus.

La Ce Folosește Bromhexinul?

Bromhexinul este utilizat în tratamentul afecțiunilor bronho-pulmonare ce implică prezența secrețiilor dense și dificil de eliminat. Substanța activă din Bromhexin acționează asupra mucusului gros, facilitând eliminarea acestuia și ameliorând astfel simptomele cum ar fi tusea productivă și dificultățile în respirație.

Principalele indicații pentru utilizarea Bromhexinului sunt:

Bronșita Acută

Bromhexinul este recomandat în cazul bronșitei acute, care este o inflamație a căilor respiratorii inferioare. Această afecțiune este adesea caracterizată de tuse persistentă și expectorație abundentă a mucusului dens. Bromhexinul ajută la subțierea și eliminarea mucusului, facilitând astfel procesul de vindecare.

Bronșita Cronică

Pentru pacienții cu bronșită cronică, care se caracterizează prin inflamație persistentă și secreții bronșice abundente și vâscoase, Bromhexinul poate fi de ajutor. Medicamentul ajută la reducerea grosimii mucusului și favorizează expectorația, facilitând astfel respirația și ameliorând simptomele neplăcute.

Acutizări ale Bronhopneumopatiilor Cronice

Pacienții cu bronhopneumopatii cronice, cum ar fi BPOC (bronhopneumopatie obstructivă cronică), pot prezenta perioade de acutizare în care simptomele se înrăutățesc, iar secrețiile bronșice devin mai dense și mai dificil de eliminat. Utilizarea Bromhexinului în aceste situații poate ajuta la subțierea secrețiilor și la ameliorarea simptomelor.

Bronșiectazii

Bronșiectaziile reprezintă o dilatare permanentă a căilor respiratorii, asociată adesea cu secreții bronșice abundente și groase. Bromhexinul poate ajuta la subțierea mucusului și la facilitarea drenării acestuia din căile respiratorii, contribuind astfel la ameliorarea simptomelor și la prevenirea complicațiilor.

Afecțiuni Pulmonare

Bromhexinul poate fi utilizat și în tratamentul altor afecțiuni pulmonare însoțite de secreții groase și vâscoase, cum ar fi fibroza pulmonară și astmul bronșic. Medicamentul ajută la subțierea secrețiilor și la facilitarea eliminării acestora, contribuind la ameliorarea simptomelor și la îmbunătățirea funcției pulmonare.

În concluzie, Bromhexinul este un medicament mucolitic eficient, utilizat pentru subțierea secrețiilor bronșice în cazul bolilor bronho-pulmonare acute și cronice, însoțite de secreții groase și vâscoase. Substanța activă din Bromhexin facilitează eliminarea mucusului și ameliorează simptomele precum tusea și dificultățile respiratorii. Este important să respectați indicațiile și recomandările medicului în ceea ce privește dozajul și durata tratamentului cu acest medicament. În cazul în care simptomele persistă sau se agravează după 3 zile de tratament, este recomandat să solicitați sfatul medicului.

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre bromhexin și utilizările acestuia.

Ce este Bromhexin BIOFARM 12 mg comprimate?

Bromhexin BIOFARM 12 mg comprimate este un medicament utilizat pentru a subția secrețiile bronșice în cazul bolilor bronhopulmonare acute și cronice însoțite de secreții vascoase. Este disponibil sub formă de comprimate pe care trebuie să le luați după mese, cu suficient lichid. Medicamentul conține substanța activă bromhexin.

La ce folosește Bromhexin BIOFARM 12 mg comprimate?

Bromhexin BIOFARM este folosit pentru a trata afecțiuni ale căilor respiratorii inferioare, cum ar fi traheobronsita, bronsita acută, acutizări ale bronhopneumopatiilor cronice, bronsiectazii și alte afecțiuni pulmonare. Acest medicament ajută la subțierea secrețiilor bronșice, facilitând astfel eliminarea acestora din organism.

Cum acționează Bromhexin BIOFARM 12 mg comprimate?

Bromhexin BIOFARM conține bromhexin, care are proprietatea de a subția și de a favoriza eliminarea secrețiilor bronșice. Substanța activă acționează asupra globetelor epiteliale ale căilor respiratorii, stimulând secreția de enzime care descompun secrețiile și eliminând astfel blocajele bronșice.

Cum să utilizați Bromhexin BIOFARM 12 mg comprimate?

Comprimatele de Bromhexin BIOFARM trebuie administrate după mese, cu suficient lichid. Doza recomandată pentru adulți și copiii cu vârsta peste 14 ani este de un comprimat (12 mg) de trei ori pe zi. Durata tratamentului nu trebuie să depășească 5 zile. În cazul în care simptomele nu se ameliorează sau se agravează după 3 zile de tratament, trebuie să vă adresați medicului.

Cine nu trebuie să utilizeze Bromhexin BIOFARM 12 mg comprimate?

Bromhexin BIOFARM nu trebuie utilizat de persoanele alergice la bromhexin sau la oricare dintre componentele sale, precum și de persoanele cu insuficiență renală severă sau cu afecțiuni bronșice rare asociate cu acumulare masivă de secreții. De asemenea, trebuie acordată precauție dacă persoana are afecțiuni renale sau hepatice severe, ulcer gastric sau duodenal sau nu poate expectora eficient.

Ce precauții trebuie luate în timpul tratamentului cu Bromhexin BIOFARM 12 mg comprimate?

În timpul tratamentului cu Bromhexin BIOFARM, trebuie evitate medicamentele antitusive, medicamentele cu efect anticolinergic sau medicamentele care pot irita stomacul. De asemenea, trebuie avută în vedere utilizarea concomitentă a anumitor antibiotice. Este important să consultați medicul dumneavoastră sau farmacistul în cazul în care aveți orice reacții adverse.

Care sunt posibilele reacții adverse ale Bromhexin BIOFARM 12 mg comprimate?

Printre posibilele reacții adverse se pot număra tulburări gastro-intestinale minore, cefalee, amețeli și reacții de hipersensibilitate. Este important să consultați medicul dumneavoastră sau farmacistul în cazul în care aveți orice reacții adverse.

Cum să păstrați Bromhexin BIOFARM 12 mg comprimate?

Bromhexin BIOFARM trebuie păstrat în locuri inaccesibile copiilor, la o temperatură sub 25 de grade Celsius. Nu trebuie utilizat după data de expirare înscrisă pe ambalaj. Orice medicament nefolosit trebuie aruncat conform indicațiilor farmacistului.

Impărți

Lasă un comentariu