Ce este cabala? (En roumain, Ce este cabala? signifie Qu’est-ce que la Kabbale?)

Da Responsabile Editorial

Ce este cabala? Descoperă o metodă ezoterică și o formă de gândire spirituală care își are originile în iudaism și oferă posibilitatea de a atinge un nivel mai înalt al realității și de a obține o conexiune profundă cu lumea înconjurătoare. Cabala a fost dezvoltată de-a lungul timpului și este acum o opțiune religioasă populară în Hollywood și în alte grupuri contemporane. Află mai multe despre această învățătură mistică și cum poate influența viața ta!

Pentru cei mai grăbiți, iată cele 5 puncte cheie de reținut:

  • Cabala este o metodă și disciplină ezoterică care își are originea în judaism și este o formă de gândire spirituală.
  • Revelarea Sinelui este obiectivul pe calea spirituală a Cabalei, prin corectarea și primirea înțelepciunii cabalistice.
  • Cabala este o metodă religioasă care ne ajută să ne schimbăm natura de a dori și de a primi într-una de a dărui.
  • Cabala reprezintă o metodă prin care oricine își poate extinde înțelegerea și percepția asupra realității, obținând acces la plăceri continue și la o conexiune profundă cu lumea înconjurătoare.
  • Bnei Baruch este institutul de cercetare și educație în Cabala care promovează învățăturile autentice ale Cabalei în beneficiul umanității.

Ce este cabala?

Cabala este o metodă și disciplină ezoterică care își are originea în judaism și este o formă de gândire spirituală. Ea reprezintă o înțelepciune care a fost asociată de-a lungul timpului cu diferite religii, misticism, yoga, astrologie, magie și multe altele. Cu toate acestea, în realitate, Cabala este o metodă empirică prin care oricine, indiferent de rasă, sex sau naționalitate, poate atinge un nivel mai înalt al realității. A fost dezvoltată încă de acum 5.000 de ani de către Adam HaRishon și a continuat să evolueze de la acea perioadă până în prezent.

Conceptele cheie ale Cabalei

Înțelepciunea Cabala se referă la nivelurile superioare și inferioare ale realității. Nivelul superior al realității este asociat cu calitatea dăruirii și iubirii, care este sursa existenței noastre. Acest nivel este adesea descris cu cuvinte precum „Forța Superioară”, „Lumina Superioară”, „Creatorul”, „Natura”, „Dumnezeu” sau „Regele”. În opoziție, nivelul inferior al realității, în care trăim noi, este asociat cu calitatea recepției și a dorinței de a primi plăcere.

În Cabala, revelarea Sinelui este considerată o chestiune de dăruire din partea Divinității către om. Sinele este Dumnezeu manifestat în om și este ilustrat simbolic printr-un arbore cabalistic. Pentru a ajunge la revelarea Sinelui, aspiranții trebuie să studieze textele autentice cabalistice și să lucreze în interiorul lor pentru a se corecta. Există mai multe etape pe calea revelării Sinelui, inclusiv conștientizarea punctului din inimă și dezvoltarea acestuia către o dorință reală de a dărui.

Beneficiile studiului Cabalei

De ce ar vrea cineva să studieze Cabala și să atingă un nivel mai înalt al realității? Există două motive principale. În primul rând, în nivelul nostru actual al realității, plăcerile pe care le obținem sunt trecătoare și se estompează rapid. Cabala ne învață cum să transformăm acest aspect și să obținem plăceri continue, care cresc în intensitate în loc să scadă.

În al doilea rând, nivelul actual al realității în care trăim este caracterizat de o percepție incompletă și de separare de restul lumii. Prin învățarea și practicarea Cabalei, putem obține o percepție mai completă și putem experimenta o conexiune reală cu tot ceea ce ne înconjoară.

Astfel, Cabala reprezintă o metodă prin care oricine își poate extinde înțelegerea și percepția asupra realității, atingând un nivel mai înalt al acesteia și obținând acces la plăceri continue și la o conexiune profundă cu lumea înconjurătoare.

De ce este Cabala diferită

Cabala se diferențiază de alte metode folosite pentru a atinge niveluri mai înalte ale realității prin faptul că este o știință. Ea dezvăluie realitatea în profunzime și ascunsă simțurilor noastre și oferă instrumente concrete pentru ca fiecare persoană să ajungă la aceste lumi.

Cabala nu este rezervată unei minorități de persoane sau doar bărbaților peste 40 de ani, ci poate fi studiată de oricine dorește să înțeleagă și să exploreze această înțelepciune. Nu este o religie, misticism sau magie, ci un sistem mistic iudaic dezvoltat între secolele III-XII d.Hr. și care a ajuns să fie o opțiune religioasă populară în întreaga lume.

Cum se practică Cabala în prezent

Astăzi, există numeroase grupuri și învățători ai Cabalei în întreaga lume. Un exemplu este institutul de cercetare și educație în Cabala numit Bnei Baruch, care își propune să promoveze învățăturile autentice ale Cabalăi în beneficiul umanității.

Studiul Cabalei se bazează pe citirea și studierea textelor autentice cabalistice, dezvoltarea aspirației interioare de a dărui și corectarea de sine a fiecărui individ. Este o călătorie spirituală în care aspiranții își extind perspectiva asupra realității și ating un nivel mai înalt al existenței lor.

Cabala nu este doar o teorie abstractă, ci o înțelepciune practică care poate îmbunătăți calitatea vieții fiecăruia. Prin abordarea Cabalei, oamenii pot învăța să dăruiască în loc să primească, să schimbe dorința lor naturală de a obține într-una de a dărui și să atingă o conexiune profundă cu lumea din jurul lor.

În concluzie, Cabala este o înțelepciune îmbogățitoare și profundă care ne poate ajuta să ne extindem percepția asupra realității și să atingem un nivel mai înalt al existenței umane. Prin explorarea Cabalei, putem obține plăceri continue și o conexiune profundă cu lumea înconjurătoare, schimbându-ne perspectiva și dorințele noastre pentru a putea trăi o viață mai profundă și mai împlinită.

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre cabala

Ce este Cabala?

Cabala este o înțelepciune mistică, una dintre cele mai vechi discipline ezoterice, care își are originea în iudaism și reprezintă o formă de gândire spirituală. Aceasta a fost dezvoltată special pentru cabaliști, pentru a comunica și a explora aspecte și chestiuni de natură spirituală. Accesul larg la Cabala a devenit posibil la sfârșitul secolului al XII-lea, prin publicarea și răspândirea Cartii Zohar. În Cabala, revelarea Sinelui este o chestiune de dăruire din partea Divinității către om, atunci când acesta s-a corectat și primește înțelepciunea Cabalei.

Cu ce se ocupă Cabala?

Cabala se ocupă de studierea și înțelegerea naturii divine a universului și a relației dintre om și divinitate. Aceasta oferă o perspectivă holistică asupra lumii și promovează o viziune spirituală profundă asupra existenței umane și a universului înconjurător.

Care este obiectivul Cabalei?

Obiectivul cabalei este de a atinge revelarea Sinelui, care este Dumnezeu manifestat în om. Pentru a ajunge la acest nivel, aspiranții trebuie să studieze textele autentice cabalistice și să lucreze în interiorul lor pentru a se corecta și a se apropia în mod spiritual de divinitate.

Cum se practică Cabala?

Pentru a practica Cabala, este important să studiezi textele autentice cabalistice și să te angajezi în procesul de autocorecție și dezvoltare spirituală. Aceasta implică lucrul interior și transformarea naturii de a dori și de a primi într-una de a dărui și de a susține altruismul și conexiunea cu ceilalți.

Cine poate studia Cabala?

Contrar concepției populare, Cabala nu este rezervată doar rabinilor evrei sau unei anumite minorități. Oricine, indiferent de rasă, sex sau naționalitate, poate studia și practica Cabala dacă are dorința și angajamentul necesare. Există numeroase grupuri și învățători ai Cabalei în întreaga lume, iar aceasta este și o opțiune religioasă populară în Hollywood, alături de Biserica Scientologică, Mișcarea New Age și Neo-Paganism.

De ce ar trebui să studiez și să practic Cabala?

Există multiple motive pentru a studia și practica Cabala. În primul rând, Cabala ne oferă o înțelegere mai profundă și o perspectivă spirituală asupra realității și a existenței noastre. Ne ajută să transformăm natura noastră egoistă într-una altruistă și să ne îmbunătățim relațiile cu ceilalți. De asemenea, Cabala ne învață cum să obținem plăceri continue și să atingem un nivel mai înalt al realității, prin conectarea cu divinitatea și prin dezvoltarea unei conștiințe spirituale profunde.

În concluzie, Cabala reprezintă o metodă mistică și spirituală care ne permite să atingem un nivel mai înalt al realității și să ne conectăm cu divinitatea. Aceasta poate fi studiată și practicată de oricine are dorința și angajamentul de a se dezvolta pe plan spiritual. Prin intermediul Cabalei, putem obține o perspectivă mai profundă asupra existenței noastre și putem experimenta o conexiune mai profundă cu lumea înconjurătoare.

Impărți

Lasă un comentariu