Ce este mezoterapia? (traduction en français : Qu’est-ce que la mésothérapie ?)

Da Responsabile Editorial

Descoperiți secretul unei piele perfecte și fără defecte cu mezoterapia facială, o procedură de tratament minim-invazivă care stimulează în mod natural producția de colagen și elastină și aduce multiple beneficii tenului, deoarece hidratează, întinerește și energizează pielea, precum și luptă împotriva celulitei și a ridurilor.

Pentru cei mai grăbiți, iată cele 5 puncte esențiale de reținut:

  • Mezoterapia facială este un tratament minim-invaziv care utilizează injecții intradermice cu diverse substanțe hrănitoare pentru piele, având efecte de hidratare, întinerire și energizare.
  • Injecțiile se pot face cu ajutorul microacei Dermapen, care creează microcanale în piele stimulând producția de colagen și elastină.
  • Procedura este sigură, eficientă și nu necesită recuperare prelungită.
  • Mezoterapia are multiple beneficii, precum tratarea celulitei, estomparea ridurilor, reducerea cearcănelor și remodelarea corporală.
  • Este necesar un consult dermatologic înainte de începerea mezoterapiei și procedura este contraindicată în cazul unor afecțiuni specifice sau la femeile însărcinate sau care alăptează.

Ce Este Mezoterapia Facială?

Mezoterapia facială este un tratament minim-invaziv care utilizează injecții intradermice cu diverse substanțe hrănitoare pentru piele, precum acid hialuronic, vitamine și minerale, având efecte de hidratare, întinerire și energizare. Această tehnică a fost dezvoltată în 1952 și este utilizată frecvent pentru reducerea celulitei, estomparea ridurilor, reducerea cearcănelor, remodelarea corporală și tratarea diferitelor probleme ale pielii.

Mezoterapia poate fi realizată cu ajutorul microacei Dermapen, care creează microcanale în piele stimulând producția de colagen și elastină. Procedura este sigură, eficientă și nu necesită recuperare prelungită. Deși mezoterapia a arătat rezultate promițătoare în tratarea diverselor probleme ale pielii, sunt necesare cercetări suplimentare pentru a confirma eficacitatea sa în eliminarea grăsimilor.

Cum Funcționează Mezoterapia?

Mesoterapia este o formă de medicină alternativă care implică injectarea intradermică sau subcutanată a preparatelor farmaceutice, enzimelor, hormonilor, extractelor de plante, vitaminelor și/sau altor ingrediente, cum ar fi acidul hialuronic. Aceasta nu are eficacitate clinică demonstrată și sprijin științific slab. Injecțiile de mesoterapie se presupune că vizează celulele adipoase ale grăsimii, prin inducerea lipolizei, ruptura și moartea celulară a adipocitelor. Scopul declarat al mesoterapiei este de a furniza pielii substanțe nutritive esențiale, hidratare și alte compuși benefici pentru a rejuvena și revitaliza aspectul acestuia.

Beneficiile Mezoterapiei Faciale

Mezoterapia facială are numeroase beneficii, printre care regenerarea celulară, reducerea ridurilor și petelor pigmentare, tratarea alopeciei și lipoliza în adipozitățile localizate. Substanțele utilizate în mezoterapie variază în funcție de nevoile fiecărui pacient și pot include vitamine, minerale, extracte din plante, enzime și medicamente.

Procedura este recomandată pentru îmbunătățirea aspectului tenului, tratarea imperfectiunilor și regenerarea celulară. Cu toate acestea, mezoterapia nu este recomandată în cazul unor afecțiuni specifice și nu este potrivită pentru femeile însărcinate sau care alăptează.

Tratamentele Mezoterapiei Faciale

Mezoterapia este o procedură dermatocosmetică nechirurgicală, care implică injectarea unor amestecuri de substanțe farmacologic active la nivelul mezodermului. Substanțele sunt introduse local, în cantități mici, cu ajutorul unor ace subțiri sau cu ajutorul unor aparate. Această terapie este minim invazivă și foarte puțin dureroasă în cazul injectării locale și total inofensivă în cazul folosirii aparatelor „fără ac”.

Mezoterapia are beneficii în eliminarea celulitei, are efecte anti-îmbătrânire la nivelul pielii și efect de întinerire la nivelul zonelor expuse de-a lungul vieții la lumina solară, cum ar fi fața, mâinile și decolteul. Este recomandată să se efectueze în perioadele mai „racoroase” ale anului (toamnă, iarnă, primăvară) și se utilizează pentru reîntinerirea, energizarea și tonifierea tenului, tratamentul celulitei, tratamentul excesului de țesut adipos localizat în anumite zone ale corpului („colăcei”, „aripioare”, genunchi, glezne, „gușă”).

Procedura este utilă și în tratarea vergeturilor, a petelor hiperpigmentare, prevenirea îmbătrânirii pielii (dând tenului strălucire și hidratare), diminuarea cearcănelor inchise la culoare, în tratarea căderii părului de la nivelul scalpului. Substanțele folosite (vitamine, enzime și acid hialuronic) se injectează în cantități mici cu ajutorul unor ace sterile foarte subțiri. Tratamentul nu este dureros și nu necesită recuperare.

Rezultatele și Durata Tratamentelor

De obicei, o ședință de mezoterapie durează între 30-45 de minute, iar efectele devin vizibile în funcție de tipul constitutional al fiecărui pacient. În medie, primele îmbunătățiri apar după 2-3 ședințe de mezoterapie, iar pentru un efect evident sunt necesare în general 4-6 ședințe. Pentru rezultate susținute, este necesară o monitorizare dermatologică atentă a progreselor și uneori pot fi necesare ședințe periodice.

Contraindicații și Precauții

Mezoterapia este contraindicată în cazul existenței unor afecțiuni cronice ale pielii, în infecții localizate, la diabetici, cardiace, cei aflați sub tratament anticoagulant și femeile însărcinate. Începerea procedurii trebuie precedată de un consult dermatologic amănunțit în vederea tratării eventualelor boli acute de piele și stabilirea planului procedurilor de mezoterapie ulterioare.

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre mezoterapie

Ce este mezoterapia?

Mezoterapia facială este un tratament minim-invaziv care utilizează injecții intradermice cu diverse substanțe hrănitoare pentru piele, precum acid hialuronic, vitamine și minerale. Această procedură are efecte de hidratare, întinerire și energizare a pielii. Mezoterapia a fost dezvoltată în 1952 și este utilizată frecvent pentru reducerea celulitei, estomparea ridurilor, reducerea cearcănelor, remodelarea corporală și tratarea diferitelor probleme ale pielii.

Cum funcționează mezoterapia?

Mezoterapia poate fi realizată cu ajutorul microacei Dermapen, care creează microcanale în piele, stimulând astfel producția de colagen și elastină. Această procedură este sigură, eficientă și nu necesită recuperare prelungită. Prin injectarea substanțelor hrănitoare în piele, mezoterapia furnizează ingredientele necesare pentru a revitaliza și rejuvena aspectul pielii.

Care sunt beneficiile mezoterapiei?

Mezoterapia facială are multiple beneficii, printre care:
– Eliminarea celulitei: Mezoterapia poate ajuta la reducerea celulitei și a aspectului cojilor de portocală de pe corp.
– Efecte anti-îmbătrânire: Prin stimularea producției de colagen și elastină, mezoterapia poate reduce ridurile și petele pigmentare, oferind un aspect mai tânăr și mai strălucitor al pielii.
– Tratarea alopeciei: Mezoterapia poate fi folosită pentru a trata căderea părului de la nivelul scalpului, stimulând creșterea și regenerarea firelor de păr.
– Lipoliza în adipozitățile localizate: Această procedură poate ajuta la reducerea excesului de țesut adipos în anumite zone ale corpului, cum ar fi abdomenul sau coapsele.

Care sunt substanțele utilizate în mezoterapie?

Substanțele utilizate în mezoterapie variază în funcție de nevoile fiecărui pacient și pot include vitamine, minerale, extracte din plante, enzime și medicamente. De exemplu, acidul hialuronic poate fi utilizat pentru hidratarea și volumizarea pielii, în timp ce vitaminele și mineralele pot ajuta la revitalizarea și hrănirea acestuia. Este important ca substanțele să fie administrate de către un specialist în mezoterapie, în cantități corespunzătoare și în locurile potrivite pentru a obține rezultatele dorite.

Câte ședințe de mezoterapie sunt necesare?

Numărul de ședințe de mezoterapie necesare poate varia în funcție de tipul pielii și de problemele specifice ale fiecărui pacient. De obicei, primele îmbunătățiri sunt vizibile după 2-3 ședințe, iar pentru un efect evident sunt necesare în general 4-6 ședințe. Este recomandată o monitorizare dermatologică atentă pentru a obține rezultatele dorite și, uneori, pot fi necesare ședințe periodice pentru menținerea rezultatelor.

Cine poate beneficia de mezoterapie?

Mezoterapia poate fi benefică pentru persoanele care doresc să îmbunătățească aspectul tenului, să trateze imperfecțiunile sau să regenereze celulele pielii. Cu toate acestea, procedura nu este potrivită pentru toate persoanele și există anumite contraindicații. Mezoterapia nu este recomandată în cazul unor afecțiuni cronice ale pielii, infecții locale, diabet, afecțiuni cardiace și femeilor însărcinate sau care alăptează. Înainte de a începe procedura, este important să consultați un dermatolog pentru a evalua dacă mezoterapia este adecvată în cazul dumneavoastră.

Impărți

Lasă un comentariu