Ce este Mydocalm?

Da Responsabile Editorial

Descoperă Mydocalm, un medicament utilizat pentru tratarea tonusului muscular crescut excesiv la adulți după un accident vascular cerebral, care acționează asupra sistemului nervos central și poate avea efecte secundare precum pierderea poftei de mâncare, insomnie și dureri de cap. Este important să consulți medicul înainte de utilizare și să urmezi indicațiile cu atenție.

Pentru cei mai grăbiți, iată cele 5 puncte cheie de reținut despre Mydocalm:

  • Mydocalm este un medicament utilizat pentru tratarea tonusului muscular crescut excesiv după un accident vascular cerebral la adulți.
  • Administrarea medicamentului poate provoca reacții adverse precum pierderea poftei de mâncare, insomnie, dureri de cap, amețeli, hipotensiune arterială, disconfort abdominal, diaree, gură uscată, greață, slăbiciune musculară și oboseală.
  • Medicamentul trebuie administrat după masă și trebuie evitat în timpul alăptării.
  • Este important să se adreseze medicului înainte de a lua Mydocalm în cazul în care aveți intoleranță la lactoză sau suferiți de probleme renale sau hepatice severe.
  • Utilizarea în exces a acestui medicament poate cauza simptome precum oboseală, tulburări gastro-intestinale, bătăi rapide ale inimii și hipertensiune arterială.

Ce este Mydocalm?

Mydocalm este un medicament care conține clorhidrat de tolperison ca substanță activă. Acesta acționează asupra sistemului nervos central și este utilizat pentru tratarea tonusului muscular crescut excesiv după un accident vascular cerebral la adulți. Medicamentul poate cauza reacții adverse precum pierderea poftei de mâncare, insomnie, dureri de cap, amețeli și hipotensiune arterială.

Utilizări și indicații

Mydocalm este utilizat în principal pentru tratamentul hipertoniei musculare cauzate de afecțiuni neurologice organice, cum ar fi leziunile tractului piramidal, scleroza multiplă și accidentele cerebrovasculare. De asemenea, este indicat în cazul spasmei musculare și a contracturii musculare asociate afecțiunilor locomotorii, precum spondiloza și artroza articulațiilor mari.

De asemenea, medicamentul poate fi utilizat în reabilitarea postoperatorie în ortopedie și traumatologie și în tratarea bolilor vasculare obliterante și a tulburărilor cauzate de lezarea inervației vasculare. Există, de asemenea, indicații pediatrice speciale pentru Mydocalm în terapia bolii Little și în alte encefalopatii asociate cu distonie.

Dozare și administrare

Doza zilnică recomandată pentru adulți variază între 150 și 450 mg, în funcție de severitatea afecțiunii. Pentru copii, doza recomandată variază între 5 și 4 mg/kg corp, administrată în trei prize egale. Medicamentul trebuie administrat după masă și trebuie evitat în timpul alăptării.

Este important să se adreseze medicului înainte de a lua Mydocalm în cazul în care aveți intoleranță la lactoză sau suferiți de probleme renale sau hepatice severe. De asemenea, trebuie să informați medicul despre alte medicamente pe care le utilizați, deoarece Mydocalm poate interacționa cu alte relaxante musculare cu acțiune centrală, benzodiazepine sau antiinflamatoare nesteroidiene (AINS).

Reacții adverse

Reacțiile adverse ale Mydocalm sunt rare și apar la mai puțin de 1% dintre pacienți. Acestea pot include slăbiciune musculară, dureri de cap, hipotensiune arterială, greață, vărsături, dispepsie și gură uscată. Reacțiile alergice sunt foarte rare și pot include erupții cutanate, urticarie, edem Quincke și, în unele cazuri, șoc anafilactic.

Dacă observați orice reacție adversă sau simptome neobișnuite în timpul administrării Mydocalm, trebuie să vă adresați imediat medicului.

Avertismente și precauții

Mydocalm este contraindicat la pacienții cu miastenie gravis și există puține date privind siguranța utilizării la copii, adolescenți, în timpul sarcinii și alăptării. Nu se știe dacă tolperisona, substanța activă din Mydocalm, este excretată în laptele matern.

De asemenea, în 2012, Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat restricționarea utilizării tolperisonei datorită riscurilor de reacții adverse și a eficacității sale slabe.

Este important să respectați doza prescrisă de medic și să nu luați cantități mai mari de Mydocalm decât cele recomandate, deoarece acest lucru poate cauza simptome precum oboseală, tulburări gastro-intestinale și bătăi rapide ale inimii.

Concluzie

Mydocalm este un medicament eficient utilizat pentru tratarea tonusului muscular crescut patologic asociat cu afecțiuni neurologice. Cu toate acestea, trebuie utilizat cu atenție și numai sub supravegherea unui medic, având în vedere posibilitatea reacțiilor adverse și a interacțiunilor cu alte medicamente.

FAQ

Întrebări frecvente despre Mydocalm.

Ce Este Mydocalm?

Mydocalm este un medicament care conține clorhidrat de tolperison ca substanță activă. Acesta este utilizat pentru tratarea tonusului muscular crescut excesiv după un accident vascular cerebral la adulți. Tolperisona (comercializată sub numele de Mydocalm și altele) este un relaxant muscular cu acțiune centrală utilizat în tratamentul tonusului muscular crescut asociat cu afecțiuni neurologice.

Care Sunt Utilizările Principale ale Mydocalm?

Mydocalm este indicat în tratamentul tonusului muscular crescut patologic din afecțiuni neurologice, cum ar fi afectarea tractului piramidal, scleroza multiplă, mielopatia, encefalomielita și paralizia spastică. De asemenea, poate fi utilizat în cazul altor afecțiuni, dar există limite în studiile efectuate.

Care Sunt Reacțiile Adverse Posibile ale Mydocalm?

Reacțiile adverse posibile asociate cu administrarea Mydocalm includ pierderea poftei de mâncare, insomnie, dureri de cap, amețeli, hipotensiune arterială, disconfort abdominal, diaree, gură uscată, greață, slăbiciune musculară și oboseală. Aceste efecte sunt reversibile și apar la mai puțin de 1% dintre pacienți. De asemenea, pot apărea reacții alergice, cum ar fi erupții cutanate, urticarie, edem Quincke și, în unele cazuri rare, soc anafilactic.

Care Sunt Contraindicațiile Mydocalm?

Mydocalm este contraindicat în cazul pacienților cu miastenie gravis. De asemenea, există puține date privind siguranța utilizării acestui medicament la copii, adolescenți, în timpul sarcinii și alăptării. Nu se știe dacă tolperisona este excretată în laptele matern. Este important să se adreseze medicului înainte de a lua Mydocalm în cazul în care aveți intoleranță la lactoză sau suferiți de probleme renale sau hepatice severe.

Ce Trebuie Să Știu Despre Administrarea Mydocalm?

Mydocalm trebuie administrat după masă și evitat în timpul alăptării. Este important să se respecte doza zilnică recomandată, care variază între 150 și 450 mg pentru adulți și între 5 și 4 mg/kg corp pentru copii, administrat în trei prize egale. În plus, acest medicament trebuie păstrat sub 30°C și în ambalajul original, în locuri inaccesibile copiilor.

De Ce A Fost Restrictionată Utilizarea Tolperisonei și Mydocalm în Europa?

În 2012, a fost înregistrată o îngrijorare privind siguranța și eficacitatea tolperisonei, ceea ce a dus la declanșarea unei reexaminări conform articolului 31 la Agenția Europeană a Medicamentului. Agenția Europeană a Medicamentului a recomandat restricționarea utilizării tolperisonei, deoarece riscurile de reacții adverse depășeau beneficiile, iar eficacitatea era susținută slab, cu excepția unei indicații. Recomandările includ încetarea publicității în Europa, încetarea utilizării prin injecții și actualizarea informațiilor pentru pacienți.

Impărți

Lasă un comentariu