Ce este pasiflora?

Da Responsabile Editorial

Descoperă minunata lume a Passiflora, un gen de plante tropicale cu flori magnifice și diverse proprietăți medicinale, care include specii cunoscute precum P. edulis, cu fructul pasiunii. Vei afla de ce aceste plante fascinante atrag atenția cercetătorilor și cum sunt ele utilizate în diverse produse alimentare și medicinale.

Pentru cei grăbiți, iată cele 5 puncte cheie de reținut:

  • Passiflora este un gen de plante cu flori, care cuprinde aproximativ 550 de specii
  • Unul dintre cele mai cunoscute fructe din acest gen este fructul pasiunii
  • Anumite specii de Passiflora au proprietăți medicinale și pot fi utilizate în tratarea anxietății
  • Multe specii conțin alcaloizi, compuși găsiți în frunze și rădăcini
  • Goiaba, mango și ananasul sunt câteva exemple de fructe tropicale utilizate în industria alimentară

Ce este Passiflora

Passiflora este un gen care cuprinde aproximativ 550 de specii de plante cu flori, din familia Passifloraceae. Acestea sunt plante liane, arbusti, arbori sau erbacee. Una dintre cele mai cunoscute specii din acest gen este Passiflora edulis, care produce fructul pasiunii.

Utilizare în medicină

Unele specii de Passiflora au fost cercetate științific pentru a determina utilitatea lor în medicină. Un studiu din 2001 a analizat metodele de tratament pentru tulburările de anxietate generalizată și a descoperit că extractul de Passiflora incarnata are un efect similar cu cel al medicamentului oxazepam, dar cu efecte adverse de scurtă durată.

Compoziție chimică

Multe specii din genul Passiflora conțin alcaloizi derivati de beta-carbolină de tip harman, care sunt inhibitori ai MAO. Acești compuși sunt găsiți în flori și fructe, dar concentrația lor este mai mare în frunze și rădăcini. Printre alcaloizii comuni se numără harmanul, harmalina, harmalolul, harmina și harmolul. Speciile cunoscute pentru compoziția lor chimică în alcaloizi includ P. actinea, P. alata, P. alba, P. bryonioides, P. caerulea, P. capsularis, P. decaisneana, P. edulis (fructul pasiunii), P. eichleriana, P. foetida, P. incarnata (floarea patimilor), P. quadrangularis, P. suberosa, P. subpeltata și P. warmingii.

Utilizări culinare

Frunzele de guava, încălzite și plasate pe un material textil umed și cald, pot fi folosite ca comprese pentru a reduce roșeața, durerea și umflarea. În bucătăria tradițională din Capul Verde, brânza este servită la micul dejun ca sursă de proteine, iar ca desert este servită sub formă de felii însoțite de gem de papaya, guava sau dulceață de gutui. Goiaba poate fi considerată un „super aliment” datorită conținutului ridicat de vitamina C și substanțelor antioxidante precum licopenul.

Producție și export

Insula Madeira produce în continuare aceste produse, precum și alte legume și fructe tropicale, cum ar fi mango, guava, avocado, și anona inimă de bou. Cu toate acestea, bananele domină în prezent și sunt cele mai exportate.

Industria alimentară

Compania Tropical Food Machinery a realizat o linie de procesare a ananasului, goavei, manguierului și fructului pasiunii în statul Espirito Santo, Brazilia. Asortimentul nostru include, de asemenea, bacurii, cacao, camu-camu, cupuaçu, acerola, fructul pasiunii, ananas, goavă, cashew, taperebá, corossol, lime, muruci, uxi și mango. Aceste fructe sunt utilizate în industria alimentară pentru a produce sucuri și concentrate de fructe de înaltă calitate.

FAQ

Întrebări frecvente despre pasiflora

Ce Este Passiflora?

Passiflora este un gen care cuprinde aproximativ 550 de specii de plante cu flori, din familia Passifloraceae. Acestea sunt plante liane, arbusti, arbori sau erbacee. Una dintre cele mai cunoscute specii din acest gen este Passiflora edulis, care produce fructul pasiunii.

Care sunt beneficiile utilizării Passiflora în medicină?

Unele specii de Passiflora au fost cercetate științific pentru a determina utilitatea lor în medicină. Un studiu din 2001 a arătat că extractul de Passiflora incarnata poate fi utilizat în tratamentul tulburărilor de anxietate generalizată. Acest extract are un efect similar cu cel al medicamentului oxazepam, dar cu efecte adverse de scurtă durată.

Ce alcaloizi se găsesc în Passiflora?

Multe specii din genul Passiflora conțin alcaloizi derivați de beta-carbolină de tip harman. Acești compuși sunt inhibitori ai MAO și se găsesc în flori, fructe, frunze și rădăcini ale plantelor din acest gen. Harmanul, harmalina, harmalolul, harmina și harmolul sunt printre alcaloizii comuni găsiți în Passiflora.

Ce produse agricole conțin Passiflora?

Compania „Grădina Teisol, S.L.” produce și comercializează diverse produse agricole, printre care se numără iaurtul natural în diferite arome, laptele fermentat cu bifidus activ și brânza proaspătă. Aceste produse pot avea gust de nucă de cocos, căpșuni, căpșuni, fructe de pădure, piersică-fructul pasiunii, papaya, ananas, musli, mere-prune cu fibre, multifructe și dulce.

Se pot utiliza frunzele de guava în scopuri terapeutice?

Da, frunzele de guava pot fi folosite ca comprese pentru a reduce roșeața, durerea și umflarea pielii. Acestea trebuie încălzite și plasate pe un material textil umed și cald pentru a obține efectul terapeutic dorit.

Care sunt valorile minime de Brix aplicabile pentru cireșe negre, guava, mango și fructul pasiunii?

Valorile minime de Brix se aplică doar la sucul de fructe reconstituit și la piureul de fructe reconstituit produse în interiorul Comunității Europene pentru cireșe negre, guava, mango și fructul pasiunii.

Acestea sunt câteva întrebări frecvente legate de Passiflora și utilizarea sa în diferite industrii. Dacă aveți nevoie de informații suplimentare, vă invităm să accesați link-ul [link] pentru a obține mai multe detalii despre acest subiect.

Impărți

Lasă un comentariu