Ce este Pedigree?

Da Responsabile Editorial

Ce este pedigree? Descoperă în acest articol ce reprezintă acest certificat oficial și cât de important este în identificarea raselor de câini.

Pentru cei care doresc să afle repede informațiile esențiale, iată 5 puncte cheie despre pedigree-ul câinelui:

  • Pedigree-ul este certificatul oficial care atestă apartenența câinelui la o rasă specifică.
  • Este eliberat de Asociația Chinologică Română și conține informații precum numele câinelui, numărul de înregistrare în Cartea de Origine Română, rasa, varietatea, culoarea, data nașterii, sexul, numele și adresa crescătorului, precum și arborele genealogic al câinelui.
  • Pentru a obține pedigree-ul, puiul de câine trebuie să provină din doi părinți de aceeași rasă, care au obținut cel puțin calificativul excelent la două expoziții.
  • Este necesar pentru cei care doresc să participe la expoziții canine sau să se ocupe de reproducție.
  • Un pedigre nu certifică calitatea sau sănătatea câinelui, dar reprezintă un act de identitate ce atestă faptul că acesta este de rasă pură și certifică apartenența la o anumită rasă.

Ce este pedigree?

Pedigree-ul este certificatul oficial emis de Asociația Chinologică Română care atestă apartenența unui câine la o rasă specifică. Acesta conține informații precum numele câinelui, numărul de înregistrare în Cartea de Origine Română, rasa, varietatea, culoarea, data nașterii, sexul, numele și adresa crescătorului, precum și arborele genealogic al câinelui.

Istoria Zilei Naționale a Cainilor Rasa Pură

Oamenii au ținut câini domestici ca animale de companie de peste 30.000 de ani. În timpul vârstei de vânător-culegător, câinii i-au ajutat pe oameni să vâneze animale sălbatice și să-i protejeze și de prădători. Rasele pure de câini au fost folosite în diferite scopuri în societăți diferite de-a lungul istoriei. În Egiptul Antic, câinii erau un simbol de statut și erau păstrați de către regii bogați. Romanii își încrucișau câinii pentru război și vânătoare. În secolul al XIII-lea, Kublai Khan deținea 5000 de mastifi tibetani pe care-i folosea pentru vânătoare și luptă. Astăzi, există peste 400 de rase de câini, iar Ziua Națională a Cainilor Rasa Pură a fost creată pentru a promova deținerea responsabilă a câinilor și pentru a oferi proprietarilor de câini de rasă pură o voce în comunitatea de animale de companie.

Ce conține un pedigre?

Pedigre-ul unui câine conține informații importante despre identitatea lui, linia familială și performanțele ascendenților săi în competițiile canine. Acesta cuprinde data nașterii câinelui, caracteristicile fizice, numele crescătorului și a canisei, precum și rezultatele testelor genetice efectuate. Pedigre-ul este eliberat de Asociația Chinologică Română și este necesar pentru cei care doresc să participe la expoziții canine sau să se ocupe de reproducție.

Beneficiile unui pedigre

Deținerea unui câine cu pedigre are mai multe avantaje. Pedigre-ul atestă calitatea și caracteristicile câinelui conform standardelor internaționale de rasă. Ascendența cunoscută a unui câine poate indica sănătatea și patrimoniul genetic al puilor pe care îi achiziționați. În plus, un câine cu pedigre are posibilitatea de a fi replicat și de a-și înregistra cățeii la asociațiile chinologice. De asemenea, poate participa la expoziții canine și puteți înțelege mai bine istoria familiei câinelui dvs. Cu toate acestea, este important de menționat că un pedigre nu înseamnă că un câine este mai bun decât unul cu rasa mixtă. Rasele pure sunt mai previzibile în ceea ce privește aspectul și trăsăturile lor, dar nu există niciodată o garanție cu privire la moștenirea acestora.

Cum să obții un pedigre

Pentru a obține un pedigre pentru cățelul dvs., puiul de câine trebuie să provină din doi părinți de aceeași rasă, care au obținut cel puțin calificativul excelent la două expoziții. De asemenea, câinele trebuie înregistrat în Cartea de Origine Română. Dreptul de reproducție al unui câine de rasă se obține după trecerea prin două expoziții și obținerea calificativelor de EXCELENT pentru mascul și cel puțin FOARTE BINE pentru femelă. Prin obținerea unui pedigre pentru câinele dvs., puteți fi sigur că acesta este de rasă pură și că este înregistrat oficial.

Cum să alegi un cățel cu pedigre

Atunci când doriți să cumpărați un cățel cu pedigre, este important să fiți atenți la câțiva factori. Nu cumpărați animale din impuls sau din magazine de animale de companie, crescători comerciali sau intermediari, deoarece acestea pot avea probleme de sănătate și pot trăi în condiții precare. Asigurați-vă că mediul în care a fost crescut puiul este optim pentru sănătatea și caracterul său viitor. Consultați standardul rasei și aveți grijă la mama și tatal câinelui. Verificați carnetul de sănătate, pedigree-ul și alte acte importante. Este recomandat să vizitați canisa și să discutați cu crescătorul pentru a vă asigura că achiziționați un cățel sănătos și de încredere.

FAQ

Întrebări frecvente: Ce este Pedigree?

Ce este un pedigree?

Pedigree-ul este un certificat oficial eliberat de Asociația Chinologică Română care atestă apartenența unui câine la o rasă specifică. Acest document conține informații esențiale precum numele câinelui, numărul de înregistrare în Cartea de Origine Română, rasa, varietatea, culoarea, data nașterii, sexul, numele și adresa crescătorului, precum și arborele genealogic al câinelui.

Care este rolul unui pedigree?

Pedigree-ul reprezintă un act de identitate care certifică faptul că un câine este de rasă pură și atestă apartenența sa la o anumită rasă. Acest document este necesar pentru cei care doresc să participe la expoziții canine sau să se ocupe de reproducție. De asemenea, pedigree-ul oferă avantaje precum posibilitatea de a replica câinele și de a înregistra cățeii la asociațiile chinologice, participarea la expoziții canine și înțelegerea istoriei familiei câinelui.

Care sunt informațiile cuprinse într-un pedigree?

Un pedigree conține informații importante precum data nașterii câinelui, caracteristicile fizice, numele crescătorului și a canisei, linia familială a câinelui și rezultatele testelor genetice efectuate. Aceste informații sunt esențiale pentru a păstra evidența și pentru a menține integritatea raselor canine.

Ce diferență este între pedigree și alte documente precum carnetul de sănătate?

Pedigree-ul este un document diferit de carnetul de sănătate sau de marca de mâncare cu același nume. Carnetul de sănătate conține informații legate de starea de sănătate a câinelui, precum vaccinurile efectuate, tratamentele antiparazitare și alte detalii medicale relevante. Pe de altă parte, pedigree-ul este singurul document care atestă puritatea rasei și certifică apartenența la o anumită rasă.

Cum se obține un pedigree?

Pentru a obține un pedigree, puiul de câine trebuie să provină din doi părinți de aceeași rasă, care au obținut cel puțin calificativul excelent la două expoziții. Este important să știm că un câine cu pedigree are un risc mai mare de a dezvolta anumite afecțiuni genetice, însă acest lucru nu înseamnă că toți câinii cu pedigree sunt afectați și că rasele mixte sunt imune. În final, pedigree-ul trebuie obținut de la Asociația Chinologică Română și este un certificat recunoscut internațional care atestă calitățile și caracteristicile câinelui conform standardelor de rasă.

Care este istoria Zilei Naționale a Cainilor Rasa Pură?

Ziua Națională a Cainilor Rasa Pură a fost creată în anul 2013 de scriitoarea Susi Szeremy, pentru a promova deținerea responsabilă a câinilor și pentru a oferi proprietarilor de câini de rasă pură o voce în comunitatea de animale de companie. Scopul acestei zile este de a înțelege și de a aprecia diversitatea raselor de câini, precum și de a-i proteja pe aceștia și viitorul lor.

Aceste întrebări și răspunsuri acoperă aspectele esențiale despre ce înseamnă Pedigree Ghid simplu, pe înțelesul tuturor. Este important să ne asigurăm că înțelegem importanța și semnificația acestui certificat oficial și să tratăm cu responsabilitate câinii de rasă pură.

Impărți

Lasă un comentariu