Ce este Vimovo?

Da Responsabile Editorial

Descoperă Vimovo, un medicament analgezic sub formă de comprimat ce conține două substanțe active diferite – naproxen și esomeprazol. Acesta este utilizat pentru ameliorarea simptomelor osteoartritei, poliartritei și spondilitei, reducând durerea, inflamația și alte probleme stomacale cauzate de tratamentul cu medicamente antiinflamatoare.

Pentru cei mai grăbiți, iată 5 puncte cheie importante de reținut:

 • Vimovo este un medicament analgezic care conține două substanțe active diferite, naproxen și esomeprazol.
 • Naproxenul face parte din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene, ajutând la reducerea durerii și inflamației.
 • Esomeprazolul este un inhibitor de pompă de protoni, care reduce aciditatea din stomac.
 • Vimovo este utilizat pentru ameliorarea simptomelor osteoartritei, poliartritei și spondilitei, reducând durerea, inflamația, umflarea și roșeața.
 • Este important să nu luați Vimovo dacă sunteți alergic la naproxen sau esomeprazol, aveți ulcere la stomac sau duoden, probleme severe de ficat, rinichi sau inimă sau luați medicamente pentru tratamentul HIV.

Ce este Vimovo?

Vimovo, cunoscut sub denumirea comercială de naproxen/esomeprazol, este un medicament analgezic sub formă de comprimat destinat administrării orale. Acesta conține naproxen, un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS), și esomeprazol, un inhibitor de pompă protonică care reduce acidul din stomac. Vimovo este aprobat de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii pentru tratamentul osteoartritei, artritei reumatoide și spondilitei anchilozante. Scopul său este de a reduce riscul ulcerelor gastrice cauzate de tratamentul cu AINS. Este disponibil și sub formă de medicament generic.

Cum funcționează Vimovo?

Vimovo conține două substanțe active diferite: naproxen și esomeprazol. Naproxenul face parte dintr-un grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care reduc durerea și inflamația. Esomeprazolul face parte dintr-un grup de medicamente numit inhibitori ai pompei de protoni, care reduc cantitatea de acid din stomac.

Utilizări și beneficii ale Vimovo

Vimovo este utilizat pentru ameliorarea simptomelor în cazul afecțiunilor precum osteoartrita, poliartrita și spondilita. Acesta ajută la reducerea durerii, inflamației, tumefierii și înroșirii. Utilizarea Vimovo poate reduce, de asemenea, riscul de ulcer gastric cauzat de AINS. Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Vimovo pentru a vă asigura că este potrivit pentru dumneavoastră.

Când nu trebuie să luați Vimovo?

Trebuie să evitați administrarea Vimovo în anumite situații, cum ar fi:

 • Dacă aveți alergie la naproxen sau esomeprazol;
 • Dacă aveți alergie la alte medicamente din clasa inhibitorilor pompei de protoni;
 • Dacă luați medicamente numite „atazanavir” sau „nelfinavir” pentru tratamentul infecției cu HIV;
 • Dacă aveți ulcer la nivelul stomacului sau a duodenului;
 • Dacă aveți afecțiuni grave ale ficatului, rinichilor sau inimii;
 • Dacă aveți tulburări de coagulare sau hemoragii severe;
 • Dacă sunteți în ultimele trei luni de sarcină.

Este important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Vimovo dacă aveți alte afecțiuni sau luați medicamente concomitent. De asemenea, trebuie să vă adresați medicului dacă apar simptome neobișnuite în timpul tratamentului.

Cum se administrează Vimovo?

Vimovo se administrează sub formă de comprimate, care trebuie înghițite întregi cu cel puțin 30 de minute înainte de masă. Nu trebuie să depășiți doza recomandată și durata tratamentului. Respectarea instrucțiunilor medicului este foarte importantă pentru obținerea eficacității maxime a tratamentului.

Efecte secundare ale Vimovo

Pe lângă beneficii, Vimovo poate provoca și reacții adverse, cum ar fi dureri de cap, oboseală, tulburări ale stomacului, erupții cutanate sau probleme la nivelul ficatului și rinichilor. În cazul oricăror reacții adverse sau simptome neobișnuite, trebuie să contactați imediat medicul dumneavoastră.

Pentru informații complete și detaliate, consultați prospectul medicamentului sau adresați-vă medicului sau farmacistului. Este important să utilizați Vimovo numai la recomandarea și sub supravegherea medicului dumneavoastră.

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre Vimovo

Ce este Vimovo?

Vimovo, cunoscut sub denumirea comercială de naproxen/esomeprazol, este un medicament analgezic sub formă de comprimat destinat administrării orale. Este compus din două substanțe active diferite, naproxen și esomeprazol. Naproxenul este un medicament antiinflamator nesteroidian (AINS), iar esomeprazolul este un inhibitor de pompă protonică care reduce acidul din stomac. Acest medicament este produs de compania AstraZeneca și este aprobat de către Administrația pentru Alimente și Medicamente din Statele Unite ale Americii pentru tratamentul osteoartritei, artritei reumatoide și spondilitei anchilozante. Scopul principal al Vimovo este de a reduce riscul ulcerelor gastrice cauzate de tratamentul cu AINS. Este important să menționăm că acest medicament este disponibil și sub formă de medicament generic și că în anul 2020 a fost al 390-lea medicament prescris cel mai des în Statele Unite, cu peste 300 de mii de prescripții.

Cum acționează Vimovo?

Vimovo combină efectele benefice ale naproxenului și ale esomeprazolului. Naproxenul face parte dintr-un grup de medicamente numite antiinflamatoare nesteroidiene (AINS), care reduc durerea și inflamația. Esomeprazolul, pe de altă parte, face parte dintr-un grup de medicamente numit inhibitori ai pompei de protoni, care reduc cantitatea de acid din stomac. Prin această combinație, Vimovo ajută la ameliorarea simptomelor osteoartritei, poliartritei și spondilitei, contribuind la reducerea durerii, inflamației, tumefierii și înroșirii.

Cine ar trebui să evite administrarea Vimovo?

Există anumite situații în care administrarea Vimovo trebuie evitată. Este contraindicat să utilizați acest medicament dacă aveți alergie la naproxen sau esomeprazol, alergie la alte medicamente din clasa inhibitorilor pompei de protoni, sau dacă luați medicamente numite „atazanavir” sau „nelfinavir” pentru tratamentul infecției cu HIV. De asemenea, este contraindicat în cazul unui ulcer la nivelul stomacului sau a duodenului, afecțiuni grave ale ficatului, rinichilor sau inimii, tulburări de coagulare sau hemoragii severe și în timpul ultimelor trei luni de sarcină. Este foarte important să discutați cu medicul dumneavoastră înainte de a utiliza Vimovo dacă aveți anumite afecțiuni sau luați medicamente concomitent, precum și în cazul apariției unor simptome neobișnuite în timpul tratamentului.

Cum se administrează Vimovo?

Vimovo se administrează sub formă de comprimate și trebuie înghițit întreg, fără a fi mestecat, cu cel puțin 30 de minute înainte de masă. Este important să urmați doza recomandată de medic și să respectați durata tratamentului prescris. Nu trebuie să depășiți doza recomandată, deoarece acest lucru poate crește riscul de apariție a reacțiilor adverse.

Ce reacții adverse poate provoca Vimovo?

Ca orice medicament, Vimovo poate provoca anumite reacții adverse. Printre acestea se numără durerile de cap, oboseala, tulburările stomacale, erupțiile cutanate și problemele la nivelul ficatului și rinichilor. Dacă observați orice reacție adversă sau simptom neobișnuit, este important să contactați imediat medicul dumneavoastră pentru evaluare și recomandări ulterioare.

Acestea sunt doar câteva informații importante despre Vimovo. Pentru detalii complete și informații specifice, vă recomandăm să consultați prospectul medicamentului sau să vă adresați medicului sau farmacistului dumneavoastră. Nu uitați că este important să primiți sfaturi medicale personalizate înainte de a lua orice medicament. Vimovo poate fi eficient în ameliorarea simptomelor, dar este esențial să discutați întotdeauna cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă este potrivit pentru dumneavoastră și pentru a evita interacțiunile sau complicațiile nedorite.

Impărți

Lasă un comentariu