Ce este Windows Backup?

Da Responsabile Editorial

Dacă ai ales să sincronizezi setările pe un dispozitiv Windows 10 sau 11, acestea vor fi restaurate automat pe un nou PC atunci când te conectezi cu contul Microsoft. În plus, în Windows 11 poți restaura și aplicațiile din Microsoft Store și folderele OneDrive. Află cum poți face backup-ul fișierelor și cum poți accesa setările de backup într-o singură locație convenabilă.

Pentru cei care doresc un rezumat rapid, iată cele 5 puncte cheie importante

 • Setările de pe dispozitivele Windows 10 și 11 se pot sincroniza automat atunci când vă conectați cu contul Microsoft.
 • În Windows 11, puteți restaura automat și aplicațiile din Microsoft Store și folderele OneDrive.
 • Pentru a restaura fișierele, conectați un dispozitiv de stocare extern care conține backup-ul și urmați instrucțiunile.
 • Pentru a accesa setările de backup, utilizați „Panoul de control” și căutați opțiunea „Istoric fișiere”.
 • Backup și Restaurare Windows permite crearea de copii de siguranță ale fișierelor personale și a imaginilor de sistem.

Ce este Windows Backup și cum funcționează?

Windows Backup, cunoscut și sub numele de Backup și Restaurare, este o funcționalitate integrată în sistemele de operare Windows 10 și Windows 11. Acest instrument vă permite să creați copii de rezervă ale fișierelor personale și să faceți o copie de siguranță a imaginii de sistem a calculatorului. Backup și Restaurare este un instrument util pentru a vă proteja datele și pentru a vă recupera în caz de defecțiuni hardware sau pierderi accidentale.

Pentru a accesa funcția Backup și Restaurare, puteți deschide Panoul de control și selectați opțiunea corespunzătoare. Funcția vă oferă opțiuni flexibile pentru a vă personaliza copiile de rezervă și selectarea fișierelor dorite. Aveți posibilitatea să faceți copii de rezervă automate sau manuale și puteți alege folderele individuale sau setările implicite.

De asemenea, puteți crea o imagine de sistem care copiază întregul sistem de operare și setările. Această imagine de sistem este utilă în cazul unei defecțiuni totale a sistemului și vă permite să restaurați rapid și ușor întregul sistem de operare.

Unde sunt stocate backup-urile și fișierele de backup?

Backup-urile și fișierele de backup pot fi stocate pe diferite medii de stocare, cum ar fi discuri externe, unități de rețea sau servicii de stocare în cloud.

Cum să estimați spațiul necesar pentru backup-uri?

Atunci când creați backup-uri, este important să aveți suficient spațiu de stocare disponibil pentru a le salva. Spațiul necesar pentru backup-uri poate varia în funcție de cantitatea de date pe care doriți să o salvați.

Cum se realizează un backup automat în Windows?

Pentru a crea backup-uri automate în Windows, puteți utiliza funcția de Backup și Restaurare. După ce accesați Panoul de control și selectați „Backup și restaurare”, veți găsi opțiunea „Setați programul de backup” în bara laterală.

Cum se restaurează fișierele dintr-un backup în Windows?

Pentru a restaura fișierele dintr-un backup în Windows, puteți utiliza funcția Istoric fișiere. Deschideți căsuța de căutare a barei de activități și tastați „restaurare fișiere”.

De ce ar trebui să utilizați o soluție de backup bazată pe cloud?

O soluție de backup bazată pe cloud poate fi o alegere excelentă pentru protejarea datelor dvs. importante.

Concluzie

Backupul în Windows este esențial pentru a vă proteja datele și pentru a vă recupera în caz de defecțiuni sau pierderi accidentale.

FAQ

FAQ: Cele mai frecvente întrebări despre Windows Backup

Ce înseamnă Windows Backup?

Windows Backup este o funcție integrată în sistemul de operare Windows 10 și Windows 11, care permite utilizatorilor să creeze o copie de rezervă a fișierelor și a imaginii de sistem a dispozitivelor lor. Această copie de rezervă poate fi utilizată pentru a restaura datele în caz de defecțiuni hardware sau pierderi accidentale. Cu Windows Backup, puteți crea backup-uri automate sau manuale și puteți accesa setările de backup și recuperare prin Panoul de control.

Cum pot accesa setările de backup în Windows?

Pentru a accesa setările de backup în Windows, urmați acești pași:

 • Utilizați căsuța de căutare a barei de activități și tastați „Panou de control”.
 • Apăsați Enter pentru a accesa Panoul de control.
 • Conectați dispozitivul de stocare extern care conține fișierele de backup.
 • Căutați opțiunea „Istoric fișiere” și selectați-o.
 • Selectați „Salvați copiile backup ale fișierelor cu Istoric fișiere” și continuați cu procesul de backup.

Cum pot restaura fișierele utilizând Istoric fișiere?

Pentru a restaura fișierele utilizând Istoric fișiere, urmați acești pași:

 • Utilizați căsuța de căutare a barei de activități și tastați „restaurare fișiere”.
 • Selectați opțiunea „Restaurați fișierele cu Istoric fișiere”.
 • Căutați fișierul de care aveți nevoie.
 • Utilizați săgețile pentru a vizualiza toate versiunile fișierului.
 • Selectați opțiunea „Restaurare” pentru a-l salva în locația sa inițială sau faceți clic dreapta pe „Restaurare”, selectați „Restaurare în” și alegeți o nouă locație.

Ce alte opțiuni de backup sunt disponibile în Windows?

În Windows 10, puteți accesa backup-urile și imaginile de sistem create în versiuni anterioare utilizând căsuța de căutare a barei de activități și tastați „Panou de control”. Apoi, accesați „Panou de control”, „Backup și restaurare” și „sistem și securitate (Windows 7)”. De asemenea, puteți utiliza aplicații terțe, cum ar fi Backblaze, Carbonite, Dropbox sau Google Drive, pentru a face backup de date. Este important să aveți încredere în software-ul de backup și să înțelegeți cum gestionează datele dvs.

Care sunt avantajele utilizării unei soluții de backup bazate pe cloud?

Utilizarea unei soluții de backup bazate pe cloud are următoarele avantaje:

 • Datele dvs. sunt stocate în siguranță în cloud.
 • Puteți accesa ușor conținutul de pe mai multe dispozitive.
 • Nu este necesară achiziționarea de componente hardware suplimentare.
 • Recuperarea fișierelor este simplă și instantanee.

Ce este necesar pentru a utiliza o soluție de backup bazată pe cloud?

Pentru a putea utiliza o soluție de backup bazată pe cloud, aveți nevoie de următoarele:

 • O locație de stocare bazată pe cloud.
 • Acces la internet.

Pentru a obține mai multe informații despre soluțiile de stocare în cloud furnizate împreună cu dispozitivul dvs., vă recomandăm să consultați documentația sau să contactați suportul tehnic al producătorului.

Impărți

Lasă un comentariu