Ce înseamnă BIC pe card?

Da Responsabile Editorial

Un cod SWIFT/BIC este utilizat pentru identificarea băncilor și instituțiilor financiare la nivel global, facilitând transferurile de bani internaționale și plățile SEPA, iar Wise se diferențiază prin utilizarea ratei de schimb valutar reală și a unei taxe transparente și mici. Este mai ieftin și dreptul tău să economisești bani.

Pentru cei mai grăbiți, iată cele 5 puncte cheie de reținut:

 • Codul SWIFT/BIC este un format standard pentru identificarea băncilor și instituțiilor financiare la nivel global.
 • Codul SWIFT/BIC este utilizat pentru transferuri de bani între bănci, în special pentru transferuri internaționale și plăți SEPA.
 • Wise utilizează rata de schimb valutar reală Reuters și aplică o taxă transparentă și mică, fiind astfel mai ieftin.
 • Codul CVV este un cod de securitate format din 3 cifre necesar pentru efectuarea tranzacțiilor online.
 • Banii intră în contul destinatarului în urma unui transfer interbancar în trei sesiuni de procesare a platilor la orele 10:30, 13:30 și 16:30.

Ce este BIC la card?

BIC (Bank Identifier Code) sau SWIFT/BIC (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication / Bank Identifier Code) reprezintă un cod unic utilizat pentru identificarea unei bănci sau instituții financiare în cadrul transferurilor de bani internaționale și plăților SEPA (Single Euro Payments Area).

Acest cod este alcătuit din 8 sau 11 caractere și este folosit pentru a identifica banca beneficiară în cadrul transferului de bani. El este necesar pentru a asigura routarea corectă a tranzacțiilor și pentru a evita erorile sau întârzierile în procesare.

Importanța BIC la carduri

Când efectuați un transfer internațional sau o plată SEPA, este important să furnizați corect BIC-ul băncii beneficiare. Acesta asigură transferul de bani în siguranță și într-un timp cât mai scurt posibil.

BIC-ul este similar cu codul IBAN (International Bank Account Number) în ceea ce privește importanța sa, deoarece ambele sunt necesare pentru a efectua tranzacții financiare internaționale.

Unde găsesc BIC-ul cardului meu?

Pentru a găsi BIC-ul cardului tău, poți urma următorii pași:

 • Contactează banca emitentă a cardului tău și cere informații despre BIC-ul asociat contului tău bancar.
 • Accesează platforma online a băncii tale și caută informații despre BIC-ul cardului tău în secțiunea dedicată contului tău.
 • Verifică extrasul de cont sau documentele pe care le-ai primit de la bancă pentru a găsi informații despre BIC-ul cardului tău.

Cum să utilizez BIC-ul în transferurile internaționale?

Pentru a utiliza BIC-ul într-un transfer internațional, urmează acești pași:

 1. Accesează platforma online a băncii tale și selectează opțiunea de transfer internațional.
 2. Completează informațiile solicitate, inclusiv suma pe care dorești să o transferi și detaliile beneficiarului.
 3. Introdu BIC-ul băncii beneficiare în câmpul corespunzător.
 4. Revizuiți și confirmați detaliile transferului și trimiteți tranzacția.

De ce este important să furnizez BIC-ul corect?

Furnizarea BIC-ului corect este esențială pentru a asigura transferul de bani fără erori și întârzieri. Un BIC incorect poate duce la neajunsuri precum trimiterea banilor către o bancă greșită sau întârzieri în procesarea tranzacțiilor.

Este recomandat să verifici cu atenție informațiile furnizate și să te asiguri că BIC-ul băncii beneficiare este corect introducându-l de mai multe ori sau solicitând asistență de la banca ta.

Cum pot economisi bani cu BIC-ul?

Utilizarea BIC-ului corect în transferurile internaționale vă poate ajuta să economisiți bani prin reducerea taxelor ascunse aplicate de unele bănci sau furnizori de servicii financiare. Spre deosebire de acestea, Wise (anterior cunoscută ca TransferWise) aplică o taxă mică și transparentă, utilizând rata de schimb valutar reală Reuters. Astfel, plătești doar taxa specificată și nu devii victimă taxelor ascunse sau comisioanelor considerabile.

Pentru a economisi bani în transferul internațional de bani, este recomandat să compareți diverse opțiuni disponibile și să alegeți cea care oferă cele mai avantajoase costuri și comisioane.

Concluzie

BIC-ul (Bank Identifier Code) este un cod unic utilizat pentru identificarea băncii sau instituției financiare în cadrul transferurilor internaționale și plăților SEPA. Furnizarea unui BIC corect în transferurile internaționale este esențială pentru a asigura transferul de bani în siguranță și fără probleme. De asemenea, alegerea unei opțiuni cu comisioane transparente și mici, precum Wise, poate contribui la economisirea de bani în tranzacțiile internaționale.

Asigură-te că verifici și validezi informațiile BIC-ului înainte de a efectua un transfer internațional și nu ezita să consulți banca ta pentru orice informații suplimentare sau asistență.

.

FAQ

Întrebări frecvente: Ce reprezintă bicul pe card?

Ce este codul SWIFT?

Codul SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) este un format standard pentru Codurile de identificare bancară (BIC) utilizat în întreaga lume pentru a identifica băncile și instituțiile financiare. Acest cod este folosit pentru transferuri de bani între bănci, în special pentru transferuri internaționale și plăți SEPA. Prin intermediul codului SWIFT, băncile și alte instituții financiare pot comunica între ele și pot transfera informații relevante pentru procesarea tranzacțiilor.

Ce este codul BIC?

Codul BIC (Bank Identifier Code) este un alt termen pentru codul SWIFT. Codul BIC este un format de identificare unic folosit pentru a identifica băncile și instituțiile financiare din întreaga lume. Acest cod este format din 8 sau 11 caractere și este utilizat în special pentru transferuri internaționale și plăți SEPA. Codul BIC este esențial în procesul de transfer de bani și facilitează comunicarea între instituțiile financiare.

De ce trebuie să folosesc un cod SWIFT/BIC?

Codul SWIFT/BIC este necesar pentru a identifica băncile și instituțiile financiare în procesul de transfer de bani. Dacă doriți să efectuați un transfer internațional sau o plată SEPA, veți avea nevoie de un cod SWIFT/BIC pentru a identifica bănca destinatarului. De asemenea, în Regatul Unit, un cod SWIFT/BIC poate fi necesar și pentru a efectua un transfer de bani internațional. Acest cod permite băncilor să localizeze și să înregistreze tranzacțiile în mod eficient și să asigure transferul securizat al fondurilor.

Care este rolul rețelei SWIFT în transferurile de bani?

Rețeaua SWIFT este o rețea globală care facilitează comunicarea și transferul de informații între instituțiile bancare. Această rețea asigură securitatea și eficiența transferurilor de bani, permițând băncilor să comunice rapid și să efectueze transferuri în mod sigur. Prin intermediul rețelei SWIFT, băncile pot transmite detalii despre tranzacții, cum ar fi numele băncilor implicate, codurile SWIFT/BIC și informații despre conturi, ajutând astfel la procesarea corectă și la transferul fondurilor între bănci și instituții financiare.

Cum funcționează transferurile de bani prin intermediul codului SWIFT/BIC?

În procesul de transfer de bani, codul SWIFT/BIC este utilizat pentru a identifica băncile și instituțiile financiare implicate în tranzacție. Prin includerea codului SWIFT/BIC al băncii beneficiare în detaliile tranzacției, banca expediatore va putea direcționa banii către băncile corecte. Transferul de bani se realizează prin transfer interbancar în trei sesiuni de procesare a plăților la orele 10:30, 13:30 și 16:30.

De ce să aleg Wise pentru transferurile mele de bani?

Wise este o alternativă inteligentă și convenabilă pentru transferurile de bani internaționale. Wise utilizează rata de schimb valutar reală Reuters și aplică o taxă mică și transparentă, eliminând astfel taxele ascunse impuse de multe bănci și alte furnizori de servicii financiare. Astfel, puteți economisi bani și beneficia de un transfer de bani sigur și eficient. Wise oferă, de asemenea, o platformă prietenoasă și ușor de utilizat, care vă permite să efectuați transferuri rapide și să monitorizați tranzacțiile în timp real.

Acestea sunt informațiile de bază despre codul SWIFT și codul BIC și rolul lor în transferurile de bani. Desigur, dacă aveți întrebări suplimentare sau doriți să aflați mai multe detalii, puteți consulta site-ul oficial Wise sau să contactați serviciul lor de asistență pentru clienți.

Impărți

Lasă un comentariu