Ce întreabă aciclovir crema?

Da Responsabile Editorial

Descoperiți Aciclovir, un medicament eficient pentru tratarea leziunilor cutanate cauzate de virusul herpes simplex, care se aplică de 5 ori pe zi și ajută la vindecarea rapidă a acestora.

Pour les plus pressés, voici les 5 points essentiels à retenir :

 • Aciclovir crema este un medicament antiviral utilizat pentru tratarea infecțiilor cu virusul herpes simplex la nivelul pielii.
 • Crema trebuie aplicată pe zona afectată de cinci ori pe zi, timp de cel puțin 4-5 zile.
 • Medicamentul nu trebuie utilizat în ochi, gură sau vagin.
 • Pot apărea reacții adverse rare, precum reacții alergice sau senzații de arsură și usturime.
 • Este important să consultați ambalajul produsului și să solicitați informații suplimentare de la medic sau farmacist înainte de utilizare.

Ce este Aciclovir crema?

Aciclovir crema este un medicament utilizat pentru tratamentul local al infecțiilor cutanate cauzate de virusul herpes simplex. Conține substanța activă aciclovir, care acționează prin stoparea replicării virusului și diminuarea simptomelor. Crema trebuie aplicată pe zonele afectate de herpes de 5 ori pe zi, timp de 4-5 zile.

Mod de utilizare a Aciclovir cremei

Pentru utilizarea corectă a Aciclovir cremei, urmați următoarele instrucțiuni:

 • Spălați-vă bine pe mâini înainte de aplicarea cremei.
 • Aplicați un strat subțire de cremă pe zonele afectate de herpes.
 • Crema trebuie aplicată de 5 ori pe zi, la intervale regulate de aproximativ 4 ore.
 • Continuați utilizarea cremei timp de 4-5 zile, până când leziunile se vindecă complet.
 • Evitați aplicarea cremei în ochi, în interiorul gurii sau în vagin.
 • Nu amestecați Aciclovir crema cu alte creme sau loțiuni pentru piele.

Efecte secundare și precauții

Ca orice medicament, Aciclovir crema poate provoca anumite reacții adverse. Cele mai frecvente sunt senzații de arsură, usturime, mâncărime, uscăciune și descuamare a pielii. Dacă apar reacții alergice severe sau alte efecte secundare neobișnuite, întrerupeți utilizarea cremei și adresați-vă medicului.

Este important să consultați medicul sau farmacistul înainte de a utiliza Aciclovir crema în cazul în care aveți următoarele condiții:

 • Alergie la aciclovir sau la alte componente ale medicamentului.
 • Afecțiuni imunologice sau un sistem imunitar slăbit.
 • Infecție cu virusul HIV sau SIDA.
 • Tratament oncologic sau transplant de măduvă osoasă.

Aciclovir crema vs. alte medicamente antivirale

Aciclovir crema este unul dintre cele mai utilizate medicamente pentru tratarea infecțiilor cu virusul herpes simplex. Cu toate acestea, există și alte medicamente antivirale disponibile pe piață, cum ar fi valaciclovirul și penciclovirul.

Diferențele între aceste medicamente antivirale constau în compoziția chimică, forma de prezentare și modul de utilizare. Valaciclovirul, spre deosebire de aciclovir crema, se administrează pe cale orală și poate fi utilizat și în tratamentul infecțiilor severe. Penciclovirul este disponibil sub formă de cremă și poate fi utilizat pentru tratarea herpesului labial.

Este recomandat să consultați medicul înainte de a utiliza orice medicament antiviral și să urmați instrucțiunile de utilizare și dozare.

Concluzii

Aciclovir crema este un medicament antiviral eficient în tratarea infecțiilor cutanate cauzate de virusul herpes simplex. Utilizarea regulată și corectă a cremei poate ajuta la diminuarea simptomelor și accelerarea procesului de vindecare. Este important să urmați indicațiile medicului și să nu depășiți doza recomandată. În cazul în care simptomele persistă sau apar efecte secundare neplăcute, adresați-vă medicului pentru evaluare și tratament adecvat.

FAQ

Întrebări frecvente: despe aciclovir crema

Ce este Aciclovir crema?

Aciclovir crema este un medicament utilizat pentru tratamentul local al infectiilor de la nivelul pielii cauzate de virusul herpes simplex (VHS). Are o concentratie de 5% de aciclovir, o substanta activa cu proprietati antivirale impotriva virusului Herpes Simplex.

Cum trebuie utilizata crema Aciclovir?

Crema Aciclovir trebuie aplicata pe zonele afectate de leziuni cutanate cauzate de infectii cu VHS. Trebuie sa aplici un strat subtire de crema de aproximativ 2 g pe zona afectata la fiecare 4 ore, de aproximativ 5 ori pe zi, pana la vindecarea leziunii. Este important sa urmezi aceasta schema de tratament pentru a obtine rezultatele dorite.

Care sunt posibilele reactii adverse ale utilizarii cremei Aciclovir?

Utilizarea cremei Aciclovir poate provoca anumite reactii adverse, cum ar fi senzatii de arsura si usturime la locul aplicarii, rash, prurit, uscaciune si/sau descuamare locala. Aceste reactii sunt rare si de obicei trecute. In cazul aparitiei unor reactii adverse neplacute sau persistente, este recomandat sa consulți medicul dumneavoastra.

Care sunt precautiile si avertismentele in utilizarea cremei Aciclovir?

Trebuie sa utilizezi crema Aciclovir cu precautie in cazul infectiilor severe cu VHS, virusul varicelo-zosterian si la pacientii cu imunitate deficitara. Nu utilizeza crema pe ochi, in interiorul gurii sau in vagin. Evita contactul cu aceste zone sensibile. Este important sa nu depasesti doza recomandata si sa nu utilizezi crema dupa data de expirare inscrisa pe ambalaj.

Unde trebuie pastrata crema Aciclovir?

Crema Aciclovir trebuie pastrata sub 25ºC, intr-un loc racoros si uscat. Este recomandat sa fie depozitata in ambalajul original, la distanta de copii. Asigura-te de asemenea ca nu expui crema la lumina directa a soarelui sau la temperaturi extreme. Daca nu mai ai nevoie de crema, arunca ambalajul conform instructiunilor de eliminare corespunzatoare, mai degraba decat sa o pastrezi pentru utilizare ulterioara.

Impărți

Lasă un comentariu