Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Celom

Sinonime

  • cavitate generală

Definiție : Celom

Celom este o cavitate amplă și generală care se găsește în interiorul corpului animalelor metazoare. Această cavitate este destinată să adăpostească organele acestor animale și este prezente în organismul animalelor cu mezoderm precum spongieri, celenterate. Celom este esențial pentru structura și funcționarea acestor animale și este o caracteristică distinctivă a acestor viețuitoare.

Celom reprezintă o cavitate în interiorul corpului animalelor, care este însoțită de prezența organelor și este esențială pentru dezvoltarea acestora. Această cavitate poate fi întâlnită în organismul majorității animalelor metazoare și contribuie la organizarea și funcționarea sistemului lor intern. Este de remarcat că celomul poate fi găsit în organisme complexe, precum nevertebrate sau vertebrate, iar absența sa poate contribui la apariția unor afecțiuni sau disfuncționalități în organismul acestor animale.

Celom este o cavitate importantă care găzduiește și protejează organele animalelor cu mezoderm. Este o structură fundamentală pentru supraviețuirea și funcționarea acestor animale și asigură desfășurarea corectă a proceselor vitale. Cavitatea prezintă o importanță deosebită în ceea ce privește organizarea și structura corpului animalelor metazoare și influențează în mod direct modul în care acestea se dezvoltă și se adaptează la mediul înconjurător.

Celom este o cavitate generală care se găsește în interiorul animalelor metazoare și care servește la alăptarea organelor vitale. Este o zonă spațioasă și amplă, esențială pentru menținerea și funcționarea adecvată a acestor organe. Celomul este o caracteristică distinctivă a acestor animale și contribuie în mod semnificativ la forma și structura lor corporală.

În concluzie, celomul este o cavitate esențială în corpul animalelor metazoare, care adăpostește organele și contribuie la funcționarea și organizarea lor corectă. Această cavitate este prezentă în mai multe specii de animale și este de o importanță crucială pentru supraviețuirea și dezvoltarea lor adecvată.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.