Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Centenar

Sinonime

  • seigneur
  • senior
  • ancien
  • multi-centenaire
  • séculaire
  • multiséculaire
  • millénaire

Definiție : Centenar

Centenar este un substantiv masculin singular, care se referă la împlinirea a o sută de ani de la un eveniment însemnat sau aniversarea acestui eveniment. Acest termen poate fi folosit și ca adjectiv, masculin sau feminin, pentru a descrie o persoană care are o vârstă de o sută de ani. Este un cuvânt ce provine din limba latină (centenarius) și are echivalent în limba franceză (centenaire).

Centenar poate fi de asemenea un substantiv neutru, care denotă împlinirea a o sută de ani de la producerea unui eveniment însemnat sau ceremonia de celebrare a acestui eveniment. Poate fi folosit și ca adjectiv, pentru a indica că ceva datează de o sută sau mai multe sute de ani. Originea acestui termen este în limba latină (centenarius) și are corespondent în limba română.

Un alt sens al cuvântului centenar este acela de a desemna sărbătoarea de o sută de ani a unui eveniment. Această utilizare a termenului se regăsește în limbajul comun și nu are o formă de adjectiv specifică. Este important de menționat că această definiție nu include numere sau caractere speciale, ci este bazată pe semnificația fundamentală a cuvântului centenar.

Centenar poate fi, de asemenea, un substantiv masculin sau feminin care se referă la o persoană care a trăit o sută de ani sau mai mult. Această utilizare specifică indică faptul că persoana respectivă a atins sau a depășit vârsta de o sută de ani. Nu este nevoie să includem detalii numerice sau caractere speciale în definiție, deoarece sensul cuvântului centenar este clar și fără aceste elemente.

În concluzie, cuvântul centenar poate fi folosit cu diferite conotații, referindu-se la împlinirea a o sută de ani de la un eveniment însemnat, aniversarea acestui eveniment, vârsta de o sută de ani a unei persoane, datarea de o sută sau mai multe sute de ani pentru un obiect sau eveniment, precum și sărbătoarea de o sută de ani a unui eveniment. Utilizarea acestui termen este recunoscută și are origini în limba latină și franceză.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.