Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Centra

Sinonime

  • axa
  • orienta
  • centra

Definiție : Centra

CENTRÁ este un verb tranzitiv care are mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, acesta se referă la acțiunea de a așeza sau fixa o piesă în centrul sau într-o poziție corectă. Acest sens poate fi utilizat în contextul lucrului cu mașini sau cu alte obiecte care necesită poziționare precisă.

În sens figurat, verbul CENTRÁ se referă la acțiunea de a îndrepta o acțiune către un anumit scop. Poate fi folosit pentru a descrie orientarea unei activități spre un obiectiv bine definit sau pentru gruparea de elemente disparate în jurul unui nucleu comun.

Un alt sens al verbului CENTRÁ se referă la sport, în special la fotbal și la rugbi. Aici, acesta indică acțiunea de a trimite mingea la centru sau lângă poarta echipei adverse. Este adesea utilizat pentru a descrie trimiterea mingii de la marginea terenului spre mijlocul acestuia sau în apropierea porții adversarului.

În context tehnic, verbul CENTRÁ poate fi utilizat pentru a descrie acțiunea de a fixa o piesă de prelucrat într-o mașină-unealtă într-o poziție corectă, astfel încât axa de rotație a piesei să coincidă cu axa de rotație a mașinii. Acest sens poate fi observat și în industria prelucrătoare sau în alte domenii tehnice similare.

De asemenea, verbul CENTRÁ poate fi folosit într-un sens mai general pentru a indica orientarea unei activități către un obiectiv specific sau gruparea de elemente în jurul unui nucleu comun. Acest sens poate fi întâlnit în diferite contexte, cum ar fi arta, știința sau alte domenii de interes uman.

În concluzie, verbul CENTRÁ are diverse semnificații și sensuri, care pot fi utilizate în contexte diferite. De la poziționarea corectă a obiectelor la orientarea activităților sau trimiterea mingii în sport, acesta este un cuvânt cheie în multe domenii de activitate.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.