Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Centrare

Sinonime

  • axa

Definiție : Centrare

CENTRARE este un substantiv feminin care se referă la acțiunea de a centra și la rezultatul acesteia. Aceasta poate avea mai multe sensuri și înțelesuri, fiind utilizată în diferite domenii.

Un prim sens al cuvântului se referă la acțiunea de a așeza sau fixa în centrul sau într-o poziție corectă o piesă. Acesta poate fi folosit și în sens figurat pentru a descrie acțiunea de a îndrepta o acțiune către un anumit scop sau obiectiv. De asemenea, în sport, centratul se referă la trimisul mingii la centru sau în apropierea porții echipei adverse, în fotbal sau rugbi.

De asemenea, cuvântul ‘centrare’ mai poate fi folosit pentru a descrie acțiunea de a grupa elemente sau de a orienta o activitate către un anumit obiectiv. Aceasta poate fi utilizată în diverse domenii, cum ar fi tehnica pictorului, unde se recunoaște obișnuința de a centra totul în jurul problemelor de culoare.

Un alt sens al cuvântului se referă la acțiunea de a fixa o piesă de prelucrat într-o mașină-unealtă astfel încât axa de rotație a suprafeței prelucrate să coincidă cu axa de rotație a sculei sau a axului principal al mașinii. Aceasta poate fi folosită și figurat pentru a orienta o activitate către un anumit obiectiv sau pentru a regla două sau mai multe mașini care funcționează cuplate.

În plus, în fotbal, polo, handbal, rugbi etc., centrarea se referă la acțiunea de a trimite sau a trece mingea de la marginea terenului spre mijlocul lui. În special în fotbal, centrarea poate însemna trimisul mingii din marginea terenului în careul de la poartă.

Cu toate acestea, dacă nu găsim definiții distincte pentru cuvântul „centrare” în textul dat, nu vom putea oferi nicio definiție specifică.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.