Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Centrifuga

Sinonime

  • centrifugal
  • centripetal
  • radial

Definiție : Centrifuga

Centrifug adj. Care se îndepărtează de centru; centrifugal. Forță centrifugă = forță care tinde să depărteze un corp în mișcare circulară de centrul lui de rotație.

Centrifug s.f. 1. Aparat sau mașină utilizată pentru centrifugare. 2. Instalație utilizată pentru antrenamentul astronauților, care simulează acțiunea accelerațiilor de lungă durată.

Centrifug adj. (d. centru și fug) Fiz. Care se depărtează de centru: forță centrifugă.

Centrifug adj., s.f. 1. Care se depărtează de centru; centrifugal. Forță centrifugă = forță care acționează asupra unui corp în mișcare de rotație, tinzând să-l depărteze de axa de rotație. Mișcare centrifugă = mișcare a unui corp care se depărtează de centrul lui de rotație. Pompă centrifugă = aparat bazat pe efectul forței centrifuge și folosit la pomparea apei. 2. Aparat utilizat pentru separarea componentelor cu densități diferite dintr-un amestec lichid heterogen cu ajutorul forței centrifuge.

Centrifugă s.f. Aparat utilizat pentru separarea cu ajutorul forței centrifuge a substanțelor cu densitate diferită dintr-un amestec. Instalație destinată antrenamentului astronauților, care simulează acțiunea accelerațiilor de lungă durată.

Centrifugă adj., f. Forță centrifugă = forță datorită căreia un corp aflat în mișcare de rotație tinde să se depărteze de centrul liniei sale de mișcare. Mișcare centrifugă = mișcare a unui corp care se depărtează de centrul său de rotație. Pompă centrifugă = aparat bazat pe efectul forței centrifuge și folosit la pomparea apei. Mașină centrifugă = aparat pentru separarea mecanică a componentelor cu greutate specifică diferită dintr-un amestec lichid, cu ajutorul forței centrifuge.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.