Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Centrifugal

Sinonime

  • v. centrifug.

Definiție : Centrifugal

Centrifugal este un adjectiv care se referă la ceva sau cineva care tinde să se depărteze de centru, în special în domeniul fizicii. Această tendință este asociată cu forța centrifugă, care acționează asupra unui obiect sau a unei particule în mișcare circulară și îl împinge în direcția opusă centrului. Această forță centrifugă poate fi observată în diverse fenomene, cum ar fi rotirea unui obiect într-o mașină centrifugă sau mișcarea planetelor în jurul Soarelui.

Termenul „centrifugal” provine din limba franceză, unde a fost preluat din latină și germană. Este utilizat pentru a descrie această tendință a obiectelor sau a particulelor de a se înclina sau a se depărta de centru într-un sistem circular. Acest concept este central în fizica mecanicii și este folosit pentru a înțelege diferite fenomene și procese, cum ar fi mișcarea corpurilor în rotație sau echilibrul forțelor dintr-un sistem.

În esență, termenul „centrifugal” se referă la o forță sau o acțiune care acționează în direcția opusă centrului unui sistem circular sau obiect în mișcare circulară. Acest lucru poate fi observat în diverse situații, cum ar fi centrifuzele utilizate în laboratoare pentru separarea componentelor unui amestec sau turele unui vârtej de apă creat de un obiect în mișcare rapidă. În general, conceptul de centrifugal este folosit pentru a înțelege și a explica fenomenele care apar în sistemele sau obiectele în mișcare circulară.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.