Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Cernești

Sinonime

  • îndolia

Definiție : Cernești

Cernești este un verb romanesc care poate avea mai multe sensuri și semnificații. În primul rând, acesta înseamnă a vopsi în negru sau a înnegri într-un mod tradițional sau popular. Poate fi folosit pentru a descrie acțiunea de a vopsi ceva în negru, cum ar fi o barbă sau chiar o casă, în semn de doliu. De asemenea, cerni se poate referi și la acțiunea de a se îmbrăca în haine negre sau de a-și vopsi hainele în negru ca semn de doliu sau purtând doliu. Cerni poate avea și un sens figurat, exprimând tristețe sau întristare. Este un cuvânt de origine slavă și se poate regăsi și în alte limbi slave.

Cernești este un verb tranzitiv care indică acțiunea de a vopsi în negru. Poate fi folosit pentru a descrie acțiunea de a-ți vopsi barba în negru sau de a vopsi o suprafață în negru. De exemplu, o persoană își poate cerni barba pentru a-și exprima doliul sau poate cerni casa în semn de doliu.

Cernești poate fi folosit și în sensul de a se îmbrăca în haine negre sau de a-ți vopsi hainele în negru în semn de doliu. Este o practică obișnuită în multe culturi să purtăm haine negre atunci când suntem în doliu. Astfel, cerni poate însemna și a purta doliu sau a fi în doliu.

Pe lângă aceste sensuri mai concrete, cernești poate avea și un sens figurat. A se cerne poate însemna a se întrista sau a se mâhni. Această expresie poate fi folosită pentru a descrie starea emoțională a unei persoane care se simte tristă sau întristată.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.