Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Ciocănești

Sinonime

  • a bate
  • a bocăni
  • a pocăni
  • a suna
  • a bontăni
  • a toca
  • a tocăni

Definiție : Ciocănești

Ciocănești este un substantiv neutru, care înseamnă un oraș situat în județul Ilfov, care acum este o plasă (o unitate administrativă). În trecut, Ciocănești era un oraș.

Ciocănești poate fi și un verb tranzitiv, care are două sensuri diferite. Primul sens este utilizat în principal la persoana a treia și se referă la actul de a avea contact sexual cu o femeie (în cazul bărbaților) sau cu un bărbat (în cazul femeilor). Cel de-al doilea sens al acestui verb este de a lovi cu ciocanul sau cu ciocul. De asemenea, poate avea și o conotație figurată, referindu-se la a deranja pe cineva cu întrebări sau cereri insistente.

Ciocăni este și un alt verb tranzitiv, care are mai multe sensuri. Primul sens este de a lovi cu ciocanul sau cu ciocul un obiect dur. Se poate utiliza și într-un sens poetic, pentru a descrie ploaia care picură greu într-un loc îndepărtat sau bârzava care își face auzit murmurul. Un alt sens este de a bate cu degetul în ușă sau în fereastră, pentru a cere intrarea sau pentru a atrage atenția celor dinăuntru. De asemenea, acest verb poate fi utilizat și în sensul de a examina prin loviri ușoare cu degetele în torace sau abdomen, pentru a investiga starea organelor interne. Ciocăni poate fi utilizat și reflexiv reciproc pentru a descrie acțiunea păsărilor de a se ciuguli cu ciocul.

Un alt sens al acestui verb este de a lucra lovind cu ciocanul. Poate avea și o conotație figurată, însemnând a face diferite lucruri sau a munci la diverse activități. Este utilizat și într-un sens familiar pentru a descrie faptul de a face diverse lucruri. De exemplu, cineva poate face diverse activități și poate scoate ceva în plus.

Acest verb mai poate avea și un sens figurat de a o supăra sau a o deranja pe cineva cu diferite cereri sau întrebări insistente. De exemplu, a bate la capul cuiva sau a sta cu gura pe cineva, a cicăli sau a pisa.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.