Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Civita

Sinonime

  • vânăt

Definiție : Civita

Civita este un cuvânt care are mai multe semnificații în limba română.

Unul dintre sensurile sale este cel de indigo, un colorant de culoare albastru-închis. Este folosit pentru a da o nuanță albastră intensă în diverse contexte.

Un alt sens al cuvântului civita este acela de culoare albastru-închis. Această nuanță este adesea asociată cu indigo și poate fi utilizată pentru a descrie obiecte sau materiale care au această culoare.

Civita poate fi de asemenea un termen care se referă la sulfatul de cupru, o substanță chimică utilizată în diverse domenii, precum agricultura sau industria.

În trecut, civita putea fi utilizat și pentru a descrie o pânză de culoare bleumarin. Această definiție este mai rar folosită în prezent, preferându-se termenul francez „bleu marin”.

Termenul „civit” poate fi și un adjectiv folosit pentru a descrie un obiect sau o nuanță de culoare albastru-închis. Acest termen vine din turca „čivid” sau „čivit” și nu este la fel de frecvent utilizat ca în trecut.

În popor, civit poate fi un adjectiv folosit pentru a descrie o culoare albastru-închis sau o nuanță de violet. Este un termen mai puțin utilizat și poate fi întâlnit în contexte mai tradiționale sau regionale.

Într-un context munto-sălbatic, civit poate fi utilizat pentru a descrie o culoare albastru-închis sau o nuanță de mov. Acest termen poate fi asociat cu peisajul montan și poate fi utilizat pentru a descrie culorile întâlnite în natură.

Acestea sunt diversele semnificații și sensuri ale cuvântului „civita” în limba română. Fiecare sens are utilizările sale specifice și poate fi întâlnit în diferite contexte.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.