Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Corbul

Sinonime

  • cloncan
  • croncan
  • cioroi
  • crancău
  • croncău
  • corb-de-noapte
  • stârc cenușiu mic

Definiție : Corbul

Corb este un cuvânt românesc care are mai multe sensuri și semnificații. Este un substantiv masculin folosit pentru a desemna o pasăre rapitoare de talie mare, cu pene negre, care cuibărește în stânci și pe copaci înalți. De asemenea, poate fi folosit pentru a descrie o varietate de struguri care sunt negri ca pana corbului.

Într-un alt sens, corb se poate referi și la o pasăre de noapte, cu penajul negru și capul și gâtul negre. Aceasta trăiește în apropierea balțurilor și iazurilor și are spatele de culoare cenușie și abdomenul alb-cenușiu.

Corb poate fi de asemenea folosit ca o expresie proverbială pentru a descrie faptul că oamenii care sunt răi sau au interese comune nu se vor face rău unul altuia. Se spune că „corb la corb nu scoate ochii”.

Există și termenul „zilele corbului”, care se referă la perioada cuprinsă între 19 și 24 februarie, când poporul crede că ouăle corbului de ger se sparg.

În ceea ce privește caracterul negru, corbul este adesea folosit pentru a descrie culoarea neagră intensă. De exemplu, se poate spune că ceva este „negru ca corbul” sau „negru ca pana corbului”.

De asemenea, corb poate fi folosit ca substantiv pentru a desemna o constelație în emisfera australă.

Mai există și expresii sau cuvinte compuse care conțin cuvantul corb. De exemplu, corb-albastru este un alt nume pentru pasărea numită ‘dumbrăveancă’, iar corb-de-mare este un alt nume pentru cormoran. Corb-de-noapte se referă la o pasăre cu capul și gâtul negre, spinarea cenușie și abdomenul alb-cenușiu care trăiește în apropierea bălților.

Corb mai poate desemna și un pește de mare întâlnit rar în Marea Neagră, lung de 18-25 cm, cu capul mare și botul rotunjit de culoare brună, numit ‘corvina’.

În concluzie, cuvântul corb are mai multe semnificații și înțelesuri în limba română, desemnând o pasăre rapitoare, expresii proverbiale, culori intense sau alte specii de animale.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.