Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
post
Filter by Categories
Sinonime
Sinonimele care încep cu litera A
Sinonimele care încep cu litera B
Sinonimele care încep cu litera C
Sinonimele care încep cu litera D
Sinonimele care încep cu litera E
Sinonimele care încep cu litera F
Sinonimele care încep cu litera G
Sinonimele care încep cu litera H
Sinonimele care încep cu litera I
Sinonimele care încep cu litera J
Sinonimele care încep cu litera K
Sinonimele care încep cu litera L
Sinonimele care încep cu litera M
Sinonimele care încep cu litera N
Sinonimele care încep cu litera O
Sinonimele care încep cu litera P
Sinonimele care încep cu litera Q
Sinonimele care încep cu litera R
Sinonimele care încep cu litera S
Sinonimele care încep cu litera T
Sinonimele care încep cu litera U
Sinonimele care încep cu litera V
Sinonimele care încep cu litera X
Sinonimele care încep cu litera Z

Sinonime pentru Debarcader

Sinonime

  • ambarcader
  • arsana
  • scală
  • schelă

Definiție : Debarcader

DEBARCADÉR este un substantiv neutru care se referă la un loc amenajat în port sau pe malul unei căi navigabile pentru debarcare și descărcarea mărfurilor sau călătorilor. Este un termen împrumutat din limba franceză și are mai multe conotații.

Un prim sens al cuvântului este acela de „loc amenajat pentru debarcare și descărcarea mărfurilor la chei”. Este utilizat pentru a defini locul unde vasele acostează și se face transferul mărfurilor sau al călătorilor. Acest loc poate avea toate utilitățile necesare pentru îndeplinirea acestor operațiuni.

De asemenea, termenul poate fi folosit și pentru a desemna locul de debarcare a călătorilor în porturile maritime sau fluviale. Aici oamenii coboară de pe nave pentru a intra în port și pentru a continua călătoria lor pe uscat. Debarcaderele pot fi echipate cu amenajări speciale și utilaje pentru a facilita procesul de debarcare și pentru a asigura siguranța pasagerilor.

În unele cazuri, termenul de „debarcadér” este echivalent cu „imbarcadér”. Aceasta înseamnă că același loc poate fi utilizat atât pentru a îmbarca pasageri, cât și pentru a-i debarca. Aceasta depinde de context și de nevoile specifice ale locației respective.

Mai mult, cuvântul poate fi utilizat și metaforic pentru a desemna un loc unde se face debarcarea simbolică a unor persoane sau obiecte. De exemplu, se poate vorbi despre „debarcarea” unei echipe de salvatori într-un teatru de operațiuni sau despre „debarcarea” unui nou manager într-o companie.

În înțelesul general, „debarcadér” reprezintă un loc special amenajat pe malul unei ape, fie într-un port sau îți fie direct pe chei, destinat debarcării călătorilor și descărcării mărfurilor. Este un termen utilizat în contextul portuar și maritim pentru a defini zona unde se desfășoară activitățile de transfer și descărcare a mărfurilor sau persoanelor de pe navele maritime sau fluviale.

Ce este un sinonim?

Un sinonim este un cuvânt care are un înțeles similar sau identic cu un alt cuvânt, dar diferă în formă.

Dicționarul de sinonime permite găsirea unor termeni mai potriviți pentru context decât cei pe care îi folosim spontan. De asemenea, ajută la identificarea unor termeni mai adecvați pentru a reda o caracteristică, scopul, funcția etc. a lucrului, ființei sau acțiunii în cauză. În final, dicționarul de sinonime ajută la evitarea repetiției de cuvinte în același text pentru a îmbunătăți stilul redactării.

Căutare de sinonime în ordine alfabetică.